Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cei patru angagaţi ai DGFP Alba, judecaţi în Dosarul „Pomponio”, rămân în continuare după gratii

Publicat

Cei patru angajaţi ai Finanţelor Publice Alba, judecaţi în Dosarul „Pomponio” vor rămâne în continuare după gratii. Este vorba despre Ioan Dobra, Ioan Sârbu, Ioan Ispas şi Dorin Conţan, pentru care Curtea de Apel Alba Iulia a dispus, luni, menţinerea măsurii arestării preventive.

Instanţa a respins cererile de eliberare provizorie sub control judiciar formulate inculpaţi ca nefondate, astfel că aceştia vor rămâne încă 60 de zile după gratii. Cei patru angajaţi ai DGFP Alba nu au recunoscut acuzaţiile care li se aduc şi se află în arestul IPJ de mai bine de 6 luni.

Vă prezentăm comunicatul emis de Curtea de Apel Alba Iulia:

„În dosarul cunoscut opiniei publice ca Dosarul Pomponio, Curtea de Apel Alba Iulia a respins astăzi, 19.12.2011, ca nefondate cererile de liberare provizorie sub control judiciar şi de înlocuire a măsurii arestării preventive formulate de cei 4 inculpaţi aflaţi în stare de arest preventiv şi a dispus faţă de aceştia menţinerea măsurii arestării preventive.

Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia cu privire la menţinerea măsurii arestării preventive şi respingerea cererilor de liberare provizorie sub control judiciar nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 24 de ore de la comunicare. Competenţa de soluţionare a recursului revine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Următorul termen de judecată în acest dosar va avea loc la data de 26.01.2012.

La data de 28.11.2011, în dosarul disjuns din dosarul iniţial cunoscut opiniei publice ca Dosarul Pomponio, Curtea de Apel Alba Iulia a hotărât condamnarea celor 6 inculpaţi, care au recunoscut săvârşirea faptelor pentru care au fost trimişi în judecată, la pedepse cuprinse între 1 an şi 8 luni şi 3 ani de închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepselor. Curtea de Apel Alba Iulia a stabilit obligaţia inculpaţilor de plată a despăgubirilor civile în sumă totală de 3.445.656,08 lei RON către partea civilă Statul Român reprezentat de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi Direcţia Generală a Finanţelor Publice Alba şi a menţinut sechestrul asupra bunurilor mobile şi imobile ale inculpaţilor şi părţilor responsabile civilmente până la concurenţa sumelor stabilite cu titlu de despăgubiri civile.

La termenul din 11.11.2011 a fost dat citire actului de sesizare a instanţei (rechizitoriul), după care 6 dintre inculpaţii trimişi în judecată în stare de libertate au declarat în faţa instanţei că recunosc săvârşirea faptelor reţinute în rechizitoriu şi solicită ca judecata să se facă în baza probelor administrate în faza de urmărire penală.

Curtea de Apel Alba Iulia a decis disjungerea cauzei cu privire la aceşti 6 inculpaţi şi judecarea lor în dosar distinct. Inculpaţii sunt acuzaţi în principal de constituirea, aderarea sau sprijinirea unui grup infracţional nestructurat, cu o existenţă în timp, care acţionează coordonat şi specializat în ce priveşte membrii grupării, în scopul săvârşirii unor infracţiuni grave de evaziune fiscală. În sarcina celor 5 funcţionari publici cu atribuţii de control, angajaţi ai D.G.F.P. Alba trimişi în judecată în acest dosar s-au reţinut şi săvârşirea infracţiunilor de favorizarea a infractorului şi omisiunea sesizării organelor judiciare. Cei 4 inculpaţi ce au fost trimişi în judecată în stare de arest preventiv sunt acuzaţi şi de săvârşirea infracţiunilor de conflict de interese, fals în declaraţii şi complicitate la evaziune fiscală.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. gheo

    luni, 19.12.2011 at 17:40

    …daca o luau avocat pe cotoroanta ,scapau cu suspendare,….la cate firme se vand la cei de prin canale si ce paguba fac la buget nu ia nimeni masuri,…au vorbit si nu au dreptul la judecata corecta, alta explicatie nu e…

  2. Anghel Dan

    marți, 20.12.2011 at 11:11

    De ce sa recunosti ce nu ai facu.
    Daca recunosti nu mai au nevoie de probe la dosar si se acopera si justitia
    .

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax