Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cei şapte parlamentari de Alba şi-au încheiat vacanţa de vară. De luni au început munca la Parlament

Publicat

Vacanţa de vară s-a terminat luni şi pentru cei şapte parlamentari de Alba. Senatorul PNL Teodor Atanasiu, deputaţii liberali Călin Potor şi Dan Coriolan Simedru, deputatul PP-DD Cornel Comşa, senatorul PDL Alexandru Pereş, proaspătul deputat independent Clement Negruţ şi deputatul PSD Ioan Dârzu au început de luni activitatea parlamentară. Priorităţile legislative ale formaţiunilor politice din care fac parte au fost trasate, astfel că aşteptăm să vedem ce propuneri vor avea şi parlamentarii de Alba.

PNL îşi doreşte în noua sesiune ordinară să propună reducerea CAS-ului şi schimbarea regimului redevenţelor. De asemenea, îşi propune să modifice Legea de frontieră şi Legea poliţistului.

Priorităţile legislative ale PSD vor fi proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.117/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal şi reglementarea unor măsuri financiar fiscale, proiectul legii bugetului de stat pe anul 2014, proiectul de lege privind bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2014, proiectul de lege pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar, care însoţeşte Strategia fiscal-bugetară pentru perioada 2014 – 2016.

Printre priorităţile legislative ale parlamentarilor PDL se numără şi soluţiile pentru crearea de noi locuri de muncă şi reforma educaţiei. Ţintele vizate de actul normativ propus de PDL ar fi reducerea cotei unice la 12 % şi a CAS-ului cu cinci puncte procentuale, scutirea de impozit a profitului reinvestit pentru capitalizare şi creşterea salariului minim la 1.000 de lei.

Alte propuneri legislative vizează domeniul învăţământului, astfel că democrat-liberalii doresc să acorde câte o sută de lei pentru fiecare copil până la clasa a IV-a, bani care să fie utilizaţi în scopul pregătirii copiilor după procesul de învăţământ şi asigurării securităţii în şcoală, de asemenea vor avea o iniţiativă prin care să se încurajeze alimentaţia sănătoasă a copiilor.

PC şi-a trasat ca priorităţi legislative proiectul de modificare a Constituţiei, regionalizarea, dar şi iniţierea unor legi pentru combaterea corupţiei. Grupul conservator îşi propune să aducă modificări legislative, care să permită o mai bună şi mai uşoară accesare a fondurilor europene.

Principalele priorităţi legislative ale UNPR-ului în noua sesiune ordinară sunt aprobarea Codului de procedură penală şi a Codului penal, dar şi proiectul de lege privind instituirea taxei de solidaritate de 1% din averile care depăşesc 450.000 de euro.

Nici parlamentarii PP-DD nu au venit cu temele nefăcute din vacanţă. Aceştia doresc modificarea legislaţiei în ceea ce priveşte micii proprietari de terenuri agricole, să propună o lege a falimentului personal şi stimularea angajatorilor pentru crearea de locuri de muncă în rândul tinerilor, dar şi a celor peste 45 de ani.

sursă: financiarul.ro

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax