Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Tribunalul Alba: Cei trei tineri prinşi în flagrant într-un local cu aparate de jocuri de noroc din Cîmpeni rămân în arest preventiv

Publicat

Cei trei tineri prinşi în flagrant în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-un local din Cîmpeni, în timp ce deţineau asupra lor mai multe dispozitive folosite pentru alterarea memoriilor electronice ale aparatelor de jocuri de noroc şi astfel generau câştiguri necuvenite  vor rămâne în arest. Luni, la  Tribunalul Alba  s-a judecat recursul  împotriva încheierii deciziei Judecătoriei Câmpeni, fiind soliticată cercetarea inculpaţilor in libertate. Magistraţii din Alba au respins însă această cerere, cei trei inculpaţi urmîând să rămână în arest preventiv pentru 29 de zile. Decizia Tribunalului Alba este definitivă şi executorie.

Tinerii erau în atenţia poliţiştilor de la Serviciul de Investigare a Fraudelor al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, de şase luni. Operaţiunea a fost organizată şi cu sprijinul ofiţerilor din cadrul Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Alba şi a condus la arestarea preventivă a lui Ionel Claudiu Rostaş (35 de ani) din Brad, judeţul Hunedoara, Emanoil Dumitru Pilea (43 de ani) din Cîmpeni şi a lui Claudiu Iulian Popa (27 de ani) din Albac, fiul unui cunoscut om de afaceri din zonă, proprietarul pensiunilor „Perla Arieşului” şi „Steaua Arieşului.”

Potrivit unui comunicat al IPJ Alba, pe numele celor trei a fost deschis dosar penal, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cîmpeni.

„În baza autorizaţiei de percheziţie emisă de Judecătoria Cîmpeni, s-au efectuat un număr de 3 percheziţii domiciliare, pe raza localităţii Geoagiu din jud. Hunedoara, locaţiile respective fiind deţinute sau utilizate de către învinuitul R.I.C.

În urma efectuării percheziţiilor domiciliare, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe chei utilizate la deschiderea aparatelor de jocuri de noroc, precum şi mai multe medii de stocare (unităţi de calculator, CD-uri, DVD-uri).

Din probele administrate, in cadrul dosarului penal a rezultat că cei trei învinuiţi, ajutaţi de mai multe persoane, care au aderat la acţiunea infracţională desfăşurată de aceştia, au operat pe raza judeţelor Alba, Hunedoara şi Sibiu, alterând memoriile mai multor jocuri de noroc, obţinând prin acest mod de operare, câştiguri nejustificate, în valoare de aproximativ 130.000 lei.

La data de 08.07.2011 pe numele celor trei învinuiţi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cîmpeni a emis Ordonanţă de reţinere pentru 24 ore pentru săvârşirea infracţiunilor de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, înşelăciune şi deţinere în vederea folosirii într-o sală de jocuri a oricărui dispozitiv prin a cărui utilizare sunt alterate elementele de şansă şi metodele de selecţie prin care se modifică rezultatul jocului, suma sau frecvenţa plăţii într-un joc de noroc, fapte prev. şi ped. de art. 323 alin. 1 C.pen., art. 215 alin. 1 C.pen. şi art. 25 lit. c din O.U.G. nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc.

La data de 09.07.2011, cei 3 inculpaţi au fost prezentaţi cu propunere de arestare preventivă, iar, pe numele acestora, Judecătoria Cîmpeni, a emis mandat de arestare preventivă, pentru 29 zile.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a celor 3 inculpaţi.”

Potrivit reprezentanţilor IPJ Alba, instrumentele de alterare a memoriilor jocurilor de noroc deţinute de cei trei suspecţi au fost folosite în data de 07.07.2011, intre orele 2145 si 2305 , la aparatele ce aparţin unei societăţi comerciale din Dumbrăveni, care erau amplasate într-un local public din Cîmpeni.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax