Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cel mai bun sfat pentru a cumpăra un pulover de calitate (P)

Publicat

Vremea este mai rece și sezonul de sărbători se apropie cu pași repezi. Personal, adorăm această perioadă a anului. Nu doar pentru toate activitățile de sezon care se desfășoară, ci și pentru faptul că putem purta una dintre opțiunile noastre preferate de stratificare … puloverul!

Dețineți pulovere pentru bărbați pe care le adorați? Dacă răspunsul este nu – atunci vă va plăcea acest articol, deoarece mă voi concentra pe câteva lucruri pe care trebuie să le căutați atunci când cumpărați un pulover de calitate. Vreau să dețineți pulovere pe care să le adorați atât de mult încât să le purtați până când se vor destrăma!

Când vine vorba de pulovere pentru bărbați, majoritatea se gândesc doar la puloverul clasic, generic, pe care îl poartă peste un tricou alb sau alt strat de bază. Acesta este un bun punct de plecare, dar există atât de multe alte caracteristici și varietăți care intră în această piesă atemporală. Începem cu cel mai important:

Material

Probabil cel mai important lucru la care trebuie să vă uitați atunci când cumpărați pulovere barbati este materialul din care este făcut. Acest lucru este valabil mai ales având în vedere că puloverele sunt de obicei făcute pentru a vă ajuta să vă protejați de condiții dure și de climatul rece. Materialul joacă într-adevăr un rol în nivelul de căldură pe care vi-l va oferi.

Iată care sunt diferitele tipuri de materiale din care ar trebui să fie confecționate pulovere pentru bărbați și care sunt cele recomandate personal de mine:

Puloverele din lână

Lâna este cel mai bun material disponibil pentru asigurarea căldurii. Cheia pentru capacitatea sa de a reține căldura se bazează pe nivelul său de izolare. Lâna provine de la oi și a fost folosită de secole pentru a crea articole de îmbrăcăminte specifice pentru căldură.

Având în vedere diferitele calități ale lânii, vă recomand întotdeauna să alegeți cea mai înaltă calitate pe care v-o puteți permite (lâna merino este un indicator excelent al calității). Lâna poate fi scumpă, dar senzația de lux este de neegalat în comparație cu cele de calitate inferioară (definite ca lână reciclată, care utilizează o fibră mai scurtă).

Puloverele din cașmir

Cașmirul este o altă formă de lână realizată din fibre extrase de la caprele de cașmir. Deoarece cașmirul este, din punct de vedere tehnic, un tip de păr și nu o lână, îl tratez ca pe un material separat în acest articol.

Deși căldura oferită de cașmir nu este la fel de bună ca varietățile standard de lână, acestea oferă totuși o retenție solidă a căldurii.  Cașmirul este un material atemporal care se potrivește cu multe articole din dulapul dumneavoastră.

Popularitatea cașmirului se datorează moliciunii sale. Această țesătură de înaltă calitate poate fi amestecată cu lână pentru a obține pulovere pentru bărbați călduroase, dar incredibil de moi.

Pulovere din Alpaca

Fibra de alpaca a fost foarte populară în America de Sud de sute de ani. Cu proprietăți foarte asemănătoare lânii (căldură) și cașmirului (moliciune), a fost folosită pentru a confecționa poncho-uri, mănuși, pălării și pulovere de iarnă sau de altitudine.

Cu excepția cazului în care provin din America de Sud sau sunt fabricate special, puloverele din Alpaca sunt mai greu de găsit. Acest lucru se datorează producției reduse și lipsei de familiaritate cu fibrele de Alpaca din partea marilor producători. Acestea fiind spuse, puteți fi siguri că aceasta este o alegere excelentă pentru hainele de vreme rece.

Pulovere din bumbac

Mai întâi partea bună – bumbacul este ieftin, ușor de întreținut, simplu de spălat, rezistent la uzură și ușor de găsit. La fel ca o geaca barbati, dacă sunt confecționate dintr-un bumbac de înaltă calitate, aceste pulovere excelente pentru vreme caldă, pentru plajă sau pentru o seară de primăvară/toamnă.

Cu toate acestea, bumbacul nu este o fibră făcută pentru a reține căldura. Odată udat, rămâne ud – și, mai rău pentru dumneavoastră, se simte ud (în comparație cu lâna, care poate reține 30% din greutatea sa în apă și nu se simte umedă).

Dacă cumpărați bumbac, înțelegeți că are limite – chiar și cu aceste limite, puloverele bine făcute din acest material pot fi cumpărate la un preț corect.

Poliester și bumbac ieftin

O notă cu privire la amestecurile de tip bumbac ieftin și poliester care par a fi populare în societatea actuală. Deși nu sunt în totalitate împotriva acestor materiale, ele sunt într-adevăr o treaptă inferioară în comparație cu lâna și cașmirul.

Raționamentul pentru acest lucru se bazează pe următoarele:

  • Le este greu să își păstreze forma, mai ales după mai multe cicluri de spălare.
  • Lipsa capacității de a reține căldura. Există unele pulovere grele și voluminoase din poliester și bumbac care asigură o anumită retenție a căldurii. Din păcate, tot nu se compară cu varietățile de lână din cauza proprietăților fibrelor lor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax