Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cel mai „longeviv” primar PNL din judeţul Alba nu a „dezertat” cu OUG 55. A şocat cu rezultatul obţinut la alegerile prezidenţiale

Publicat

constantin jinar, primar sugag Luna octombrie a anului trecut a fost un test de rezistenţă pentru mulţi aleşi locali din ţară. Atunci mulţi primari nu s-au mai gândit că lasă în urmă colegi sau că şi-au câştigat mandatele cu o culoare politică şi au migrat la alt partid, mai exact la PSD. Pentru cei din PNL Alba, lovitura a venit de la trei primari, respectiv edilii din Cîmpeni, Arieşeni şi Vinţu de Jos. Însă cel mai „longeviv” edil PNL nu a renuţat la partidul care l-a consacrat: este vorba de Constantin Jinar din comuna Şugag.

Primar de 14 ani, Constantin Jinar nici nu s-a gândit să plece din PNL şi să trădeze clanul liberalilor din Alba. Şi alţi edili cu „state vechi” au preferat să rămână „pe poziţii”.

În această categorie mai pot fi incluşi alţi doi primari PNL din Alba, respectiv Adrian Teban, primarul oraşului Cugir şi Traian Gligor, primarul comunei Bistra. Ambii conduc administraţiile locale din anul 2004, au candidat din partea PNL şi au rămas fideli acestui partid.

Singurele excepţii au fost în 2012, când toţi primarii PNL au candidat sub sigla USL, dar şi-au păstrat apartenenţa politică liberală. Şi în cazul acestora au existat oferte de a trece la alte partide, fără rezultat, însă.

PNL mai are în Alba un primar aflat în funcţie din anul 2000, la fel cum este cazul la Şugag. Romulus Raica este la conducerea administraţiei locale din comuna Galda de Jos, una dintre cele mai bogate comune din judeţ. Excepţia în cazul acestuia este dată de faptul că a candidat în 2000 şi 2004 din partea PSD şi s-a înscris în PNL în 2006, când era în vigoare o ordonanţă de urgenţă ce a permis traseismul primarilor.

La alegerile prezidenţiale, edilul din comuna Şugag s-a întrecut în rezultat şi a demonstrat că luptă pentru PNL până în „pânzele albe”: în această localitate a fost înregistrat cel mai mare scor electoral pentru candidatul PNL, Klaus Iohannis, adică peste 91%.

Constantin Jinar a fost ales în funcţie cu procente de peste 60-70%, încă din primul tur. Este, din acest punct de vedere, unul dintre primarii cei mai reprezentativi pentru liberalii din Alba.

Spune că nu a fost tentat vreodată să treacă la alt partid, deşi a avut oferte în acest sens. Constantin Jinar a rămas fidel liberalismului şi principiilor care guvernează această doctrină. Rezultatul este vizibil şi în comuna pe care o conduce de atâţia ani.

”În momentul în care mi-am pus pe umeri această cruce extrem de grea – slujba la primărie – am ştiut la ce mă înham, am ştiut ce greutăţi o să întâmpin, dar m-am bazat pe faptul că mă cunosc destul de bine: sunt un optimist, un învingător, unul care nu da înapoi, oricâte obstacole ar avea de trecut. Eu am promis foarte puţin faţă de ceea ce am făcut. N-am promis prea multe, dar am făcut destule. Practic, n-am promis nici 25% din cât am făcut. Nu sunt omul care, dacă a săpat un şanţ, să iasă în public să se laude cu şanţul acela”, a spus primarul Constantin Jinar.

sursa: adevarul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Adrian

    joi, 15.01.2015 at 17:07

    Bravo, si pentru rezultatul de la alegeri si pentru cum arata Sugagul, se vede ca omul sfinteste locul.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax