Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cel mai mare spital din Hunedoara, în CARANTINĂ. Medicii și pacienții nu mai pot ieși din instituție timp de 14 zile

Publicat

Medicii și pacienții internați la Spitalul Județean din Deva nu vor mai putea ieși din unitatea medicală timp de două săptămâni. Cel mai mare spital din județul Hunedoara a intrat oficial în carantină.

Potrivit adevărul.ro, personalul medical care a fost pe tura de duminică spre luni dimineața, va rămâne, timp de 14 zile, la serviciu, pentru a îngriji cei 73 de pacienţi aflaţi în unitatea sanitară. Dacă medicii aflaţi în spital vor fi diagnosticaţi cu coronavirus, în acestă perioadă, ei vor fi internaţi pe secţia Infecţioase. Niciunul dintre cei peste 70 de pacienţi nu va fi externat în aceast răstimp de 14 zile.

„În urma deciziilor luate de autorităţile medicale din judeţul Hunedoara, după discuţiile cu oficiali ai Ministerului Sănătăţii, pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva s-au dispus următoarele: Medicii pozitivaţi COVID 19 vor fi internaţi pe secţia de Boli Infecţioase a S.J.U. Deva.

Personalul medical va îngriji pacienţii internaţi existenţi la data de 29 martie 2020, fără a părăsi unitatea sanitară timp de 14 zile. Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva nu va mai prelua cazuri noi pe perioada celor 14 zile iar pacienţii internaţi nu vor fi externaţi în aceacest interval. Se vor intensifica procedurile de curăţenie şi dezinfecţie în toată unitatea sanitară. Se vor achiziţiona echipament de protecţie şi dezinfectant în cantitate suficientă”, a informat Lucian Morogan, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului Hunedoara, citat de adevărul.ro.

În Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva au rămas internaţi 73 pacienţi.

De miercuri, Oncologia din Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva a intrat în carantină, după ce medicul şef de secţie Tiberiu Rugea şi medicul oncolog Alina Popa au fost infectaţi cu Covid 19 şi au fost internaţi de urgenţă la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara.

Aproape 20 de cadre medicale şi pacienţi ai secţiei aşteptau să primească rezultatele testării epidemiologice. Sâmbătă, situaţia de la Oncologie s-a înrăutăţit.

Şi al treilea medic oncolog a fost diagnosticat pozitiv cu Covid 19, iar rezultatele pentru un pacient de 74 de ani, decedat miercuri, arătau că acesta fusese infectat cu coronavirus. Bolnavul se afla în faza terminală a unui neoplasm. La spitalul din Deva, cel puţin cinci pacienţi au fost diagnosticaţi cu Covid 19 şi s-au înregistrat două decese ale bolnavilor infectaţi şi cu acest virus – pacienţi care sufereau de boli cronice, grave.

De vineri, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva a devenit unitate medicală care va prelua pacienţii cu Covid-19, printr-un ordin emis de prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă. Mai mulţi medici şi asistente medicale au protestat la aflarea deciziei, afirmând că unitatea medicală nu este pregătită pentru a prelua bolnavii cu coronavirus, iar cadrele medicale se confruntă cu insuficienţa echipamentelor medicale de protecţie.

sursă: adevărul.ro

sursă foto: spital-deva.ro

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax