Connect with us
Publicitate

CUGIR

Cel mai prestigios liceu din Cugir, declasificat de Ministerul Educației. ”David Prodan” rămâne fără titlul de ”Colegiu Național”

Publicat

Celei mai prestigioase instituții din învățământul cugirean i-a fost retrasă titulatura de ”colegiu național”, arată o adresă transmisă de Inspectoratul Școlar Județean Alba, primăriei Cugir.

Astfel, din acest an școlar, Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir devine Liceul Teoretic ”David Prodan”.

Vestea a fost primită ”cu tristețe” la colegiu, dar, dincolo de aceasta, creează probleme birocratice serioase. Totodată, primarul Adrian Teban este indignat.

Decizia de retragere a titlului, fundamentată printr-un ordin al Ministerului Educației Naționale, inflamează spiritele la Cugir, primarul Adrian Teban fiind extrem de nemulțumit.

Am primit si noi „cadoul” de Ziua Educației din partea ISJ Alba. Colegiul Național „David Prodan” a fost declasificat în Liceu teoretic. Mulțumim și noi vajnicelor învățătoare din conducerea Inspectoratului pentru modul cum „apară” interesele dascălilor din județ. Oricum ne vom apăra demnitatea CNDP în fața instanței că la ISJ nu ai cu cine…” este declarația primarului Teban.

De cealată parte, în documentul transmis primăriei de către IȘJ se arată că titlul de ”colegiu național” are ”valabilitate limitată” și că o dată la 5 ani unitatea de învățământ înaintează o fișă de evaluare și documente care atestă îndeplinirea condițiilor minimale.

”Unitatea de învățământ preuniversitar menționată nu a îndeplinit criteriul 5 b) din art 4 al Metodologiei nr. 4030/2018, referitor la rata de promovare la examenul de bacalaureat peste media națională, cumulată (a celor două sesiuni anuale ale examenului), pe ultimii trei ani”, se arată în adresa semnată de inspectorul școlar general, Marcela Dărămuș.

Directorul instituției de învățământ, Ionela Cozmescu, a confirmat situația și a spus că documentele depuse în luna aprilie, pentru păstrarea titlului, aveau în vedere o metodologie din 2013. Între timp, adică anul acesta, metodologia s-a schimbat , introducându-se criterii noi.

Cel mai important este cel potrivit căruia ar fi fost nevoie ca rata de promovabilitate de la ”David Prodan” să treacă de 90,72%. Acest criteriu nu este îndeplinit, în cazul instituției din Cugir, rata fiind de peste 88%.

Pierderea titlului creează unele probleme birocratice instituției, care va trebui să își modifice toate documentele, inclusiv cele fiscale, în termen de 30 de zile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax