Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cel mai vârstnic bărbat al Planetei, Dumitru Comănescu, a decedat la vârsta de 111 ani

Publicat

Dumitru Comănescu, care a fost timp de o lună cel mai vârstnic bărbat al Planetei, a încetat din viaţă sâmbătă dimineaţa, la 111 ani şi 231 de zile, potrivit unui comunicat al Centrului pentru Seniori al Municipiului Bucureşti.

În urma cu o lună, acesta a fost recunoscut de Cartea Recordurilor drept cel mai vârstnic bărbat după ce britanicul Bob Weighton a decedat la vârsta de 112 ani. 

Dumitru Comănescu s-a născut pe  8 noiembrie 1908, în Provița de Jos, județul Prahova și a fost de profesie inginer agronom.

„Regretăm nespus trecerea în nefiinţă a domnului Dumitru Comănescu, care a avut loc în această dimineaţă! Întâlnirea cu dumnealui a fost o adevărată lecţie despre viaţă şi credinţă, despre responsabilitatea pe care o avem faţă de fiecare suflet pe care îl întâlnim, despre puterea de a depăşi şi a învinge marile, dar şi micile încercări ale vieţii, despre virtute, omenie, bunătate şi înţelegere.

CITEȘTE ȘI: Cel mai în vârstă bărbat de pe planetă este un român. Care este secretul longevității lui Dumitru Comănescu

Ne-am bucurat de faptul că domnul Dumitru Comănescu a fost beneficiarul proiectului ‘Vieţi centenare’, că a fost distins cu titlul de Cel mai Vârstnic Cetăţean al Municipiului Bucureşti şi, în urmă cu o lună, declarat cel mai vârstnic bărbat în viaţă din lume”, a declarat, potrivit comunicatului, directorul general al Centrului pentru Seniori al Municipiului Bucureşti, Alexandra Dobre.

Ea a spus că Dumitru Comănescu a lăsat amintiri de neuitat. „Gândurile sale frumoase, pline de înţelepciunea omului care a privit drept în ochi viaţa, ni le-a transmis de fiecare dată cu infinită căldură şi bunătate, ne-a surprins cu vioiciunea făpturii sale, cu sfaturile şi îndemnurile optimiste şi ne-a lăsat amintiri de neuitat! Ne veţi lipsi domnule Dumitru Comănescu! Odihnă veşnică!”, a adăugat Alexandra Dobre.

sursă: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax