Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Cel puţin 2 locuri de parcare alocate fiecărui apartament, în cazul blocurilor noi. Proiect la Alba Iulia

Publicat

parcari

Blocurile noi cu mai mult de 20 de apartamente la Alba Iulia ar trebui să aibă alocate două locuri de parcare pentru fiecare apartament. Este o propunere ce va fi prezentată pentru aprobare în şedinţa Consiliului Local de vineri, 29 martie.

În Alba Iulia sunt înmatriculate aproximativ 35.000 de autoturisme, iar locuri de parcare publice sunt aproximativ 8000, se arată în documentaţia proiectului ce intră în atenţia consilierilor locali.

Astfel, se propune ca toate blocurile ce vor fi construite, care includ mai mult de 20 de apartamente şi au regim de înălţime maximum P+3 să aibă câte două locuri de parcare pentru fiecare locuinţă.

De asemenea, se propune ca în cazul imobilelor cu mai puţin de 20 de apartamente şi maximum P+3, să fie asigurat un loc de parcare.

Aceste condiţii ar urma să fie aplicate din ianuarie 2020, cu excepţia construcţiilor pentru care au fost aprobate deja documentaţiile de urbanism zonale (PUZ) sau cele de detaliu (PUD), a căror proiectare şi procedură de autorizare sunt în derulare.

Constructorii de locuinţe în imobile P+3 ar urma să fie obligaţi să asigure un necesar de cel puţin 35% din suprafaţa locurilor de parcare în regim subteran sau în interiorul construcţiei, pentru păstrarea spaţiilor verzi şi de agrement.

Iar în aceste spaţii de parcare ar urma să existe şi locuri în care să fie păstrate bicicletele, spaţii evidenţiate şi utilate cu accesoriile necesare.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax