Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Cel puţin 2 locuri de parcare alocate fiecărui apartament, în cazul blocurilor noi. Proiect la Alba Iulia

Publicat


parcari

Blocurile noi cu mai mult de 20 de apartamente la Alba Iulia ar trebui să aibă alocate două locuri de parcare pentru fiecare apartament. Este o propunere ce va fi prezentată pentru aprobare în şedinţa Consiliului Local de vineri, 29 martie.

În Alba Iulia sunt înmatriculate aproximativ 35.000 de autoturisme, iar locuri de parcare publice sunt aproximativ 8000, se arată în documentaţia proiectului ce intră în atenţia consilierilor locali.

Astfel, se propune ca toate blocurile ce vor fi construite, care includ mai mult de 20 de apartamente şi au regim de înălţime maximum P+3 să aibă câte două locuri de parcare pentru fiecare locuinţă.

De asemenea, se propune ca în cazul imobilelor cu mai puţin de 20 de apartamente şi maximum P+3, să fie asigurat un loc de parcare.

Aceste condiţii ar urma să fie aplicate din ianuarie 2020, cu excepţia construcţiilor pentru care au fost aprobate deja documentaţiile de urbanism zonale (PUZ) sau cele de detaliu (PUD), a căror proiectare şi procedură de autorizare sunt în derulare.

Constructorii de locuinţe în imobile P+3 ar urma să fie obligaţi să asigure un necesar de cel puţin 35% din suprafaţa locurilor de parcare în regim subteran sau în interiorul construcţiei, pentru păstrarea spaţiilor verzi şi de agrement.

Iar în aceste spaţii de parcare ar urma să existe şi locuri în care să fie păstrate bicicletele, spaţii evidenţiate şi utilate cu accesoriile necesare.

 


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: 16 turiști, rămași blocați cu trei mașini în zăpadă, în Munții Șureanu, salvați de jandarmi și Salvamont Alba

Publicat

Un grup de 16 turiști care se deplasau cu trei mașini în Munții Șureanu au rămas blocați în zăpadă, pe un drum forestier și au avut nevoie, vineri seara, de ajutor. Au intervenit echipaje de jandarmi și Salvamont. Potrivit Jandarmeriei Alba, apelul a fost primit în jurul orei 20.00. Tinerii cu vârste cuprinse între 20 […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

SÂMBĂTA albă. Obiceiuri și tradiții înainte de Postul Paștelui. Se gătesc plăcinte și bărbații nu ar avea voie să lucreze

Publicat

placinte

Ultima sâmbătă înainte de Postul Paștelui se numește Sâmbăta albă, din săptămâna brânzei, iar în această zi creștinii își amintesc de o serie de tradiții și obiceiuri. Sărbătoarea Sfintelor Paști este precedată de unul dintre cele patru posturi mari de peste an, rânduite în Biserica Ortodoxă. Postul Mare sau Postul Sfintelor Paști este chiar cel […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Cei mai buni sportivi și antrenori din Aiud, premiați de primărie. LISTA performerilor

Publicat

Sportivul anului la Aiud este Alexia Mărginean, de la Tenis Club Parc Aiud, antrenată de Gheorghe Radu. Sportivii Aiudului au fost premiați joi seara la a a IV-a ediție a Galei Sportului Aiudean. Au fost desemnați, de semenea, Ambasadorii Sportului Aiudean. Aceștia sunt: 1. Benjamin Adegbuyi 2. Bogdan Andone 3. Cordea Andrei 4. Dâlbea Răzvan […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

SURSE: Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, prinsă în flagrant de DNA. Ar fi luat mită 120.000 de euro

Publicat

sorina pintea

Fostul ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, a intrat în vizorul procurorilor DNA, într-o anchetă privind fapte de corupție.  Potrivit unor surse, a fost prinsă în flagrant de procurorii DNA. Potrivit unor surse judiciare, ancheta în cazul Sorinei Pintea vizează un contract de achiziții a unor echipamente medicale folosite la combaterea noului coronavirus. Mita ar fi […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate