Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Cel puţin 2 locuri de parcare alocate fiecărui apartament, în cazul blocurilor noi. Proiect la Alba Iulia

Publicat


parcari

Blocurile noi cu mai mult de 20 de apartamente la Alba Iulia ar trebui să aibă alocate două locuri de parcare pentru fiecare apartament. Este o propunere ce va fi prezentată pentru aprobare în şedinţa Consiliului Local de vineri, 29 martie.

În Alba Iulia sunt înmatriculate aproximativ 35.000 de autoturisme, iar locuri de parcare publice sunt aproximativ 8000, se arată în documentaţia proiectului ce intră în atenţia consilierilor locali.

Astfel, se propune ca toate blocurile ce vor fi construite, care includ mai mult de 20 de apartamente şi au regim de înălţime maximum P+3 să aibă câte două locuri de parcare pentru fiecare locuinţă.

De asemenea, se propune ca în cazul imobilelor cu mai puţin de 20 de apartamente şi maximum P+3, să fie asigurat un loc de parcare.

Aceste condiţii ar urma să fie aplicate din ianuarie 2020, cu excepţia construcţiilor pentru care au fost aprobate deja documentaţiile de urbanism zonale (PUZ) sau cele de detaliu (PUD), a căror proiectare şi procedură de autorizare sunt în derulare.

Constructorii de locuinţe în imobile P+3 ar urma să fie obligaţi să asigure un necesar de cel puţin 35% din suprafaţa locurilor de parcare în regim subteran sau în interiorul construcţiei, pentru păstrarea spaţiilor verzi şi de agrement.

Iar în aceste spaţii de parcare ar urma să existe şi locuri în care să fie păstrate bicicletele, spaţii evidenţiate şi utilate cu accesoriile necesare.

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Imagini extrem de rare cu DOI LUPI care se țin scai de o căruță, ziua în amiaza mare, într-un sat din Harghita

Publicat

Doi lupi au fost filmați în timp ce urmăreau o căruță, ziua în amiaza mare, într-un sat din județul Harghita. Imaginile au fost postate miercuri, pe rețeaua de socializare Facebook. Pe video se pot observa doi lupi care urmăresc o căruță, de care era legat un câine. „Ziua în amiaza mare! În localitatea Armășeni jud. […]

Citește mai departe
Publicitate

EDUCAȚIE

FOTO: Cursuri universitare pentru persoane vârstnice, la Cluj-Napoca. Cel mai bătrân student are 93 de ani

Publicat

La Cluj Napoca s-au deschis în acest an cursuri universitare pentru persoanele în vârstă. Universitatea Vârstei a treia este un proiect organizat de Primăria Cluj-Napoca, prin Direcţia de Asistenţă Socială şi Medicală, în parteneriat cu Asociaţia EduNation şi Fundaţia Universităţii Babeş-Bolyai. Beneficiarii sunt 80 de vârstnici de la două centre de zi pentru vârstnici. Prin […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Un bărbat din Alba Iulia, salvat de pompieri. A adormit cu mâncarea pe foc și a fost la un pas de tragedie

Publicat

Detașamentul de pompieri Alba Iulia a intervenit cu o autospecială cu apă și spumă și o ambulanță SMURD la un apartament situat în Alba Iulis, pe Strada Mircea cel Bătrân. (FOTO: Arhivă) Intervenția a fost solicitată ca urmare a unei degajări mari de fum dintr-un apartament. La fața locului, pompierii au găsit locuința inundată cu […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Cum poți afla dacă suferi de depresie. A fost lansat primul HUB de acest fel din România, la pachet cu o linie fierbinte

Publicat

A fost lansat primul hub antidepresie din țara noastră – este un proiect național prin care românii se pot testa gratuit să vadă dacă suferă de depresie. Există și un număr de telefon (0800 0800 20), unde oamenii pot suna în situații de criză emoțională.   În general, oamenii nu știu simptomele depresiei și ale anxietății. […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate