Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Cel puţin 2 locuri de parcare alocate fiecărui apartament, în cazul blocurilor noi. Proiect la Alba Iulia

Publicat

parcari

Blocurile noi cu mai mult de 20 de apartamente la Alba Iulia ar trebui să aibă alocate două locuri de parcare pentru fiecare apartament. Este o propunere ce va fi prezentată pentru aprobare în şedinţa Consiliului Local de vineri, 29 martie.

În Alba Iulia sunt înmatriculate aproximativ 35.000 de autoturisme, iar locuri de parcare publice sunt aproximativ 8000, se arată în documentaţia proiectului ce intră în atenţia consilierilor locali.

Astfel, se propune ca toate blocurile ce vor fi construite, care includ mai mult de 20 de apartamente şi au regim de înălţime maximum P+3 să aibă câte două locuri de parcare pentru fiecare locuinţă.

De asemenea, se propune ca în cazul imobilelor cu mai puţin de 20 de apartamente şi maximum P+3, să fie asigurat un loc de parcare.

Aceste condiţii ar urma să fie aplicate din ianuarie 2020, cu excepţia construcţiilor pentru care au fost aprobate deja documentaţiile de urbanism zonale (PUZ) sau cele de detaliu (PUD), a căror proiectare şi procedură de autorizare sunt în derulare.

Constructorii de locuinţe în imobile P+3 ar urma să fie obligaţi să asigure un necesar de cel puţin 35% din suprafaţa locurilor de parcare în regim subteran sau în interiorul construcţiei, pentru păstrarea spaţiilor verzi şi de agrement.

Iar în aceste spaţii de parcare ar urma să existe şi locuri în care să fie păstrate bicicletele, spaţii evidenţiate şi utilate cu accesoriile necesare.

 


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ECONOMIE

Românii nu s-au grăbit să renunţe la Pilonul 2 de pensii. Câţi şi-au transferat banii la stat

Publicat

bani

Românii par să nu fie interesaţi să renunţe la Pilonul 2 de pensii, în condiţiile în care doar câteva zeci de persoane au solicitat acest lucru. În total, 7,2 milioane de români cotizează la pensia privată. Reamintim că din 12 martie, cei care au cotizat cel puţin 5 ani pot face solicitări de încetare a […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Statutul cadrelor militare, modificat. Ce se schimbă în noua legislație, în vigoare din luna mai

Publicat

militari

Statutul cadrelor militare a fost modificat prin Legea 101/2019, ce a intrat în vigoare din 16 mai. Potrivit acesteia, reglementări privind participarea la misiuni, dreptul la transport gratuit, concediu și pensie, calculul stagiului minim în grad. Detalii din lege: – gradele cadrelor militare în ordinea lor ierarhică în Ministerul Apărării Naţionale sunt: A. subofiţeri; A1. […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Sondaj: Majoritatea firmelor românești amână plata facturilor, din lipsa resurselor financiare

Publicat

cota tva declaratie

Şapte din zece companii din România întârzie să-şi plătească facturile, în timp ce durata medie de încasare a facturilor la nivelul economiei a ajuns la aproape 120 de zile, arată o analiză de specialitate, realizată în baza unui sondaj. Potrivit datelor Frames & Train Your Brain, 68% dintre managerii companiilor autohtone au recunoscut faptul că […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

21 mai: SFINȚII CONSTANTIN și ELENA 2019. Tradiţii, superstiții, semnificaţii. Ce nu ar trebui să faci astăzi

Publicat

Sfintii Constantin si Elena

Pe 21 mai, creştinii îi sărbătoresc pe Sfinții Împărați Constantin și Elena. Despre Împărăteasa Elena se spune că a fost prima femeie care și-a eliberat sclavii și a ajutat creștinii persecutați. În tradiţia populară se vorbeşte despre împăraţii sfinți Constantin şi Elena ca despre părinţii Sfintei Cruci. Citește și Sfinţii Constantin şi Elena: MESAJE, URĂRI […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate