Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cele 17 baze de deszăpezire din județul Alba sunt pregătite pentru eventuale intervenții în caz de ninsori


Publicat

În urma celui de-al doilea control demarat săptămâna trecută la bazele de deszăpezire din judeţ, reprezentanţii Instituţiei Prefectului – Judeţul Alba au constatat că, atât din punctul de vedere al utilajelor pentru deszăpezire, cât şi din cel al materialului antiderapant necesar, cele 17 baze de pe teritoriul judeţului Alba sunt dotate corespunzător pentru eventualele intervenţii în caz de ninsori.

Cele 17 baze de deszăpezire, dintre care 12 deservesc drumurile naţionale şi 5 cele judeţene, au fost verificate de către Instituţia Prefectului – Judeţul Alba, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean, cu participarea reprezentanţilor Secţiei de Drumuri Naţionale Alba şi cei ai S.C. Drumuri şi Poduri Locale S.A. Alba.

În cazul în care se vor impune intervenţii pentru deszăpezirea drumurilor, utilajele sunt funcţionale şi pregătite să acţioneze pentru îndepărtarea zăpezilor. Bazele care deservesc drumurile naţionale au în stocuri peste 3300 tone de nisip, peste 2000 tone de sare şi 21 tone de clorură de calciu. Cele care deservesc drumurile judeţene dispun la rândul lor de peste 2000 mc de nisip şi de 26,5 tone de sare.

În Transilvania, conform INMH, până în 27 ianuarie, probabilitatea de precipitaţii mai consistente va creşte între 16 şi 19 ianuarie şi, din nou, în jurul datei de 22 ianuarie. În restul intervalului, precipitaţiile, locale, vor fi în general slabe cantitativ. Chiar în aceste condiţii, unul dintre obiectivele Instituţiei Prefectului rămâne acela de a se asigura că, indiferent de evoluţia vremii şi de cantitatea de zăpadă care ar putea să cadă, intervenţia celor responsabili va fi cât se poate de eficientă.

„Autorităţile din Alba trebuie să rămână în alertă în ceea ce priveşte intervenţia în caz de ninsori. Chiar dacă acum vremea se anunţă chiar mai caldă decât e normal în această perioadă, surprizele pot oricând să apară. Până la sfârşitul iernii, trebuie să fim mereu pregătiţi, din toate punctele de vedere, pentru ca viaţa cetăţenilor să nu fie afectată în nici un fel de eventualele căderi de zăpadă. Personal, mă voi asigura că, în continuare, bazele de deszăpezire rămân pregătite, în aşa fel încât cei responsabili, să poată interveni, dacă va fi cazul, cu maximum de eficienţă şi promptitudine”, a precizat Gheorghe Feneşer, prefectul judeţului Alba.

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Braconieri sancționați de jandarmii din Alba, după ce au fost prinși pescuind fără permis. Ce amenzi au primit

Publicat

În urma unor acțiuni de combatere și prevenire a pescuitului ilegal, desfășurate la sfârșitul săptămânii trecute, mai multe persoane au fost sancționate de jandarmii din Alba cu amenzi cuprinse între 300 și 800 de lei, precum și cu avertisment, pentru încălcarea prevederilor legale privind pescuitul și acvacultura.

Pe timpul acestor acțiuni ce au avut loc pe râul Mureș, în localitățile Zărești, Teiuș, Aiud, Ocna Mureș și Lunca Mureșului, șase persoane cu vârste cuprinse între 32 și 75 de ani, originare din județele Hunedoara, Cluj și Alba, au fost depistate pescuind fără a deține permis de pescuit, iar una dintre acestea pescuind cu lansetă cu plasă monofilament.

Pe timpul acestor acțiuni au fost desfășurate și activități de informare și prevenție, cu privire la faptele ce constituie contravenții sau infracțiuni în domeniul pescuitului și sancțiunile care se aplică în cazul nerespectării prevederilor legale.

„Astfel de acțiuni vor continua și în zilele următoare. Recomandăm persoanelor pasionate de pescuit să studieze prevederile Ordonanței de urgență 23/2008 privind pescuitul și acvacultura”, au transmis reprezentanții Jandarmeriei Alba.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Locuitorii unei străzi din Aiud, fără apă potabilă din cauza unor lucrări la conducta de distribuție

Publicat

Furnizarea apei potabile este întreruptă pe strada Unirii din Aiud, marți dimineața, din cauza unor lucrări la conducta de distribuție.

Situația a fost anunțată de Primăria Municipiului Aiud, pe pagina de Facebook:

”În această dimineață, SC Apa CTTA ne-a comunicat faptul că, în vederea efectuării lucrărilor la conducta nouă de distribuție de pe strada Unirii, va întrerupe furnizarea apei potabile între orele 09:00 – 14:00 la următoarele blocuri de pe această stradă: 51 – A, 53 – F, G, H, I, J, K, L, M, 49 – B, 33 – A, B, C, D, E, 37 – A, B, C, D, 39 – A, 14 – B, C, D, E, F și la Școala Gimnazială Axente Sever.

SC Apa CTTA SA își cere scuze pentru disconfortul creat.”

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Peste 6,300 de șomeri înregistrați în județul Alba. Cea mai mare criză de locuri de muncă este în mediul rural

Publicat

locuri de munca

La sfârşitul lunii decembrie 2020, rata şomajului înregistrat la nivelul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba a fost de 3,77%, cu 0,05 puncte procentuale mai mică decât cea din luna anterioară, au transmis reprezentanții AJOFM Alba.

Numărul total de şomeri înregistrați la finele lunii decembrie, 6350 persoane, a scăzut cu 79 persoane faţă de cel de la finele lunii anterioare.

Din totalul şomerilor, 2725 au fost şomeri indemnizaţi şi 3625 neindemnizaţi.

Pe medii de rezidență, numărul şomerilor la finele lunii decembrie se prezintă astfel: 2408 şomeri provin din mediul urban şi 3942 şomeri provin din mediul rural.

Cei mai mulţi şomeri aveau între 40 – 49 de ani (26,40%), urmaţi de cei din grupa de vârstă 30-39 de ani (19,47%), la polul opus aflându-se persoanele între 25 – 29 de ani (5,77%).

Structura şomajului pe grupe de vârstă la finele lunii decembrie 2020 se prezintă sugestiv astfel:

Grupa de vârstă

Nr. la finele lunii

Total

6350

< 25 ani

927

între 25-29

367

între 30-39

1236

între 40-49

1676

între 50-55

1153

peste 55 ani

991

Referitor la structura şomajului după nivelul de instruire, şomerii cu studii gimnaziale şi cei cu nivel de instruire primar au o pondere însemnată în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Alba (66,66%).

Şomerii cu nivel de instruire liceal şi postliceal reprezintă 26,60% din totalul şomerilor înregistraţi, iar cei cu studii universitare 6,77%.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Apel pentru donare de sânge: O tânără aflată în stare critică la Spitalul din Alba Iulia are nevoie de grupa A pozitiv

Publicat

O tânără în vârstă de 21 de ani, aflată în stare critică la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia, are nevoie urgentă de sânge și trombocite, grupa A pozitiv, au transmis marți dimineața reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină Alba. 

Persoanele care pot întinde o mână de ajutor sunt rugate să vină în centru pentru a dona sânge.

Programul Centrului de Transfuzie Sanguină Alba este de luni până vineri, între orele 07:30 – 12:00.

Informații suplimentare se pot obține la telefon 0258.834050.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate