Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cele mai bune echipe de League of Legends din România luptă în acest weekend la Cluj Napoca pentru premii de peste 5000 de euro


Publicat

Cele mai bune echipe de League of Legends din România se vor confrunta sâmbătă și duminică la Cluj Napoca, în Turneul Național de League of Legends Digital Crusade. Sâmbătă vor avea loc semifinalele, iar duminică finalele meciurilor. Valoarea premiilor oferite este de peste 5000 euro.

Evenimentul se va desfășura fără accesul publicului, dar meciurile și acțiunile complementare vor fi difuzate live pe canale de promovare digitale Twitch și Youtube, începând cu ora 16:00, atât sâmbătă – 18 iulie, cât și duminică – 19 iulie 2020.  

Echipele calificate în finală sunt: Nexus Gaming, NextPlease! Gaming, Clumsy Execution și Invictus Aquilas, acestea fiind stabilite în cadrul celor patru evenimente de calificări organizate la nivel național.

În cele două zile de eveniment, spectatorii vor putea urmări confruntarea echipelor calificate și vor putea urmări emisiunile live cu invitați speciali, casteri și influenceri din lumea e-sportului românesc, vor putea participa la concursuri spontane cu premii și vor putea interacționa în direct cu organizatorii evenimentului. Printre invitații speciali se numără Amy Claire, streamer pentru Nexus Gaming, Octav Crețu, jucător profesionist de League of Legends și Robert Mocanu, creator de conținut video, aceștia fiind influenceri digitali în domeniul esports.

Evenimentul se va desfășura pe scena special creată în cadrul CREIC – Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative din Cluj-Napoca, fără accesul publicului, fiind transmis live pe canalele digitale deja consacrate. Principalul canale de emisie este Twitch.tv, unde audiența atinge valori de peste 10.000 de vizitatori/ eveniment marca Digital Crusade. Emisia va fi completată de difuzarea live a evenimentului pe toate canalele de social media Digital Crusade (Youtube, Facebook, Instagram și Twitter).

Digital Crusade este următorul pas în evoluția seriei ”Gaming Tournaments”, implementată inițial în toamna anului 2018 la Cluj Napoca și care, împreună cu Transylvania Esports, a luat amploare. Jocurile aduse la evenimente au fost: League of Legends, Counter Strike: Global Offensive, FIFA, Teamfight Tactics, DoTA și Hearthstone.

sursă foto: Facebook – League of Legends.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Vremea 26 iulie – 1 august: Vin ZILE de FOC în România. Un val de aer tropical aduce temperaturi de până la 42 de grade Celsius

Publicat

canicula

Un val de aer tropical din nordul Africii va străbate România săptămâna următoare. Contextul sinoptic al perioadei care urmează prefigurează zile de foc în mai multe regiuni din țară.

O săptămână caniculară cu posibile temperaturi maxime de 41-42 de grade celsius care vor începe din Transilvania și vor continua spre finalul săptămânii cu Oltenia și Muntenia.

Astfel, prognozemeteo.ro explică fenomenul prin prezența unui câmp de presiune ridicată determinat de poziționarea unui vast anticiclon dinspre nord-estul Rusiei coroborat și cu dorsala Anticiclonului Azoric, care va înainta spre vestul Europei, va crea condițiile unei advecții de aer tropical dinspre nordul Africii către regiunea țării noastre.

Astfel, ne așteaptă o săptămână caniculară prin vest, sud, sud-est, iar spre finalul săptămânii, prin Oltenia, vestul Munteniei, sunt posibile și temperaturi maxime de 41 – 42 de grade.

Prognoza meteo – vremea în România: Luni, 26 iulie

– Noaptea de duminică spre luni aduce temperaturi minime cuprinse, în cea mai mare pate a țării, între 18 – 20 de grade (cu 12 – 14 grade prin zonele montane), excepție urmând să facă Banatul, regiune unde temperaturile de peste noapte nu coboară sub 23 – 24 de grade.

Cele mai ridicate maxime ale zilei le vom avea prin Oltenia, sud-vestul Munteniei, Banat, Crișana, nord-vestul Maramureșului, cu ale lor 32 – 34 de grade, în timp ce în restul țării vom avea o zi cu temperaturi plăcute, spre 29 – 30 de grade.

În zonele montane ne oprim la temperaturi de 24 – 26 de grade, cu 18 – 19 grade pe creste.

Condiții de ploi slabe avem prin Banat, Crișana, Maramureș, zonele montane.

Prognoza meteo – vremea în România: Marți, 27 iulie

– Prin Banat, Crișana, vestul Maramureșului, dar și prin Oltenia avem parte de temperaturi minime de la 22 spre 24, 25 de grade, pentru ca în restul țării să avem un regim termic cu valori de la 18 spre 20 de grade.

Prin zonele montane, depresiunile Transilvaniei dar și prin sudul Dobrogei vom avea temperaturi minime spre 15 – 16 grade.

Pe crestele montane ne oprim la 10 – 11 grade.

Vorbim deja de o zi caniculară prin Oltenia, vestul Munteniei, Banat, Crișana (35 – 36 de grade), dar încălzirea este evidentă și în restul țării, maximele urmând să urce spre 32 – 34 de grade.

Doar prin sudul Transilvaniei, Dobrogea și nordul Moldovei sunt posibile temperaturi de ”doar” 30, 31 de grade.

În zonele montane valorile maxime ajung la 26 – 27 de grade, cu 20, 21 de grade pe creste.

Condiții de ploi vor fi prin zonele montane, Crișana, Maramureș, Transilvania și nordul Moldovei. Vor fi fenomene specifice sezonului cald, ploi însoțite de descărcări electrice, vânt cu aspect de vijelie, grindină.

Prognoza meteo – vremea în România: Miercuri, 28 iulie

– Ne așteaptă o noapte autentică de vară, tropicală, cu temperaturi care vor ajunge, la nivelul întregii țări, la 22 – 24 de grade.

Excepție vor face doar zonele montane, Transilvania, Maramureș și sudul Dobrogei, regiuni unde regimul termic nocturn va avea valori în jurul a 18 – 19 grade.

Pe crestele montane minimele ajung la 12 – 14 grade.

Canicula se extinde în bună parte din țară, astfel că prin Banat, Crișana, vestul Maramureșului, Muntenia, sudul Moldovei se ating 35 – 36 de grade, Oltenia traversează o zi de foc, cu maxime care se pot apropia de 39 de grade.

Ceva mai bine este pentru cei din Transilvania, nordul și centrul Moldovei, estul extrem al Dobrogei, regiuni unde maximele se opresc la 30 – 31 de grade.

În zonele montane mercurul din termometre urcă spre 24 – 25 de grade, cu 19 – 20 de grade pe creste.

Condiții de ploi de vară avem prin zonele montane, Moldova, Transilvania și Maramureș.

Prognoza meteo – vremea în România: Joi, 29 iulie

– Nu avem parte de nicio schimbare din punct de vedere al regimului termic nocturn, nici ca valori de temperatură (22 – 24 de grade în bună parte din țară), nici ca distribuție a lor (doar prin Transilvania, zonele montane, nordul Moldovei sunt posibile și valori de 18 – 19 grade, în timp ce pe crestele montane vor fi cel mult 11 – 13 grade).

Valul de caniculă continuă în vest (Banat, Crișana, vestul Maramureșului), sud (Oltenia, Muntenia), sud-est (sudul Moldovei, Dobrogea), zone în care maximele trec de 35 de grade și urcă chiar spre 38 – 39 de grade prin Oltenia și Muntenia.

În restul țării maximele zilei de joi se opresc la valori de 30 – 32 de grade, cu 24 – 25 de grade prin zonele montane.

Ploile ar putea fi prezente mai ales prin Orientali, nordul Maramureșului și, izolat, prin Moldova.

Prognoza meteo – vremea în România: Vineri, 30 iulie

– Noapte greu de respirat în cea mai mare parte a țării, cu minime cuprinse între 23 și 25 de grade, iar prin Dobrogea, izolat, chiar 26 de grade.

Ceva mai bine le va fi celor din zonele montane, Transilvania, nordul Moldovei, zone unde minimele se opresc la 18 – 19 grade, cu 12 – 13 grade pe crestele montane.

Banatul, Crișana, vestul Maramureșului, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei au parte de o nouă zi de caniculă, de stres termic, cu temperaturi care urcă spre 38 – 39 de grade.

Și în restul țării se mai încălzește, astfel că vorbim de valori diurne de temperatură de 32 – 34 de grade.

În zonele montane este cel mai bine, cu ale lor 25 – 26 de grade, respectiv 18 – 19 grade pe creste.

Ploi slabe sunt posibile doar prin zonele montane.

Prognoza meteo – vremea în România: Sâmbătă, 31 iulie

– Ultima zi din luna lui Cuptor aduce în România temperaturi și de 41 de grade (posibile mai ales prin Oltenia), dar canicula greu de suportat va fi resimțită și prin Banat, Muntenia, Moldova, vestul Transilvaniei (37 – 39 de grade).

Doar prin Dobrogea, nordul Moldovei, nordul Crișanei și vestul Maramureșului sunt posibile temperaturi sub pragul de caniculă (31 – 33 de grade). Și în zonele montane va fi cald, cu 27 – 28 de grade, iar pe creste sunt posibile 22 – 23 de grade.

Ploile și-ar putea face apariția prin Crișana, Maramureș, zonele montane, Transilvania, nordul Moldovei.

Prognoza meteo – vremea în România: Duminică, 1 august

– În timp ce Oltenia, Muntenia și sudul Moldovei rămân sub spectrul caniculei (37 – 39, izolat chiar 40 de grade), prin restul țării se simte un pic de iz de răcorire, care duce temperaturile la valori de 29 – 30 de grade, prin Transilvania și Maramureș chiar spre 25 – 26 de grade.

Se răcorește și la munte, nu mai trecem de 22 – 23 de grade iar pe creste ne oprim la 14 – 15 grade.

După o săptămână cu ploi slabe, neimportante, prima zi a lui august vine cu ploi pe arii extinse și consistente, astfel că prin Crișana, Maramureș, , nordul Transilvaniei, al Moldovei, zonele montane, se pot acumula și 15 – 20 de l/mp.

Vorbim de o perioadă extrem de secetoasă, cu 0 l/mp prin Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, iar în restul zonelor dacă se vor strânge un 5 – 7 l/mp.

Ceva mai bine stau nordul extrem al Orientalilor, Maramureș, nordul Moldovei, unde se pot acumula un 20 – 30 de l/mp, mai ales precipitațiilor de la finalul săptămânii.

Sursa: Prognoza Meteo este oferită de Prognoze Meteo – Vremea în România

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Strategia de Dezvoltare Rurală a județului Alba până în 2027: Principalele probleme de la sate, discutate la sediul CJ Alba

Publicat

La iniţiativa Consiliului Judeţean Alba, prin Serviciul Dezvoltare, Programe şi Guvernanţă Corporativă, joi, 22 iulie, la sediul instituției a fost organizată prima întâlnire în vederea implementării Strategiei de dezvoltare rurală 2021-2027, strategie aprobată în acest an.

Alături de reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Alba au participat reprezentanţi ai instituţiilor care sunt implicate în dezvoltarea mediului rural: Direcţia pentru Agricultura Alba, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 7 Centru Alba Iulia, Oficiul Judeţean  pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Alba, Agenția Națională pentru Protecția Mediului, Direcţia Silvică, reprezentanţi ai Asociaţilor profesionale: Ţara Vinului, Asociaţia Judeţeană a Crescătorilor de Bovine Alba, Alba Afroda şi reprezentanţii Grupurilor de Acţiune Locală: GAL Munții Metaliferi, Trascău și Muntele Mare; GAL  Valea Ampoiului – Valea Mureşului; GAL „Drumul Iancului”; GAL Arieşul Mare; GAL „Pe Mureş şi pe Târnave”; Fishing Local Action Grup – Grup de Acţiune Locală pentru pescuit – Bazinul Mureşului.

Obiectivul acestei întâlniri a fost constituirea grupului de lucru interinstituţional pentru implementarea Strategiei de dezvoltare rurală a judeţului Alba 2021-2027, fiind dezbătute problemele principale  cu care se confruntă mediul rural: depopularea şi îmbătrânirea accentuată a populaţiei.

Participanţii la această întâlnire au fost de acord că, prin colaborarea între toţi factorii implicaţi, se vor găsi soluţii pentru punerea în valoare a resurselor locale (un rol esenţial având în acest sens  lanţurile scurte alimentare şi încurajarea consumului de produse locale), pentru dezvoltarea economiei rurale şi pentru stabilizarea şi formarea resursei umane din mediul rural.

Pe baza propunerilor făcute s-a stabilit că întâlnirile următoare vor avea loc lunar, cu posibilitatea deplasării în teritoriul judeţului, pe domenii stabilite de comun acord şi cu exemple de bună practică. Tuturor participanţilor la această întâlnire le-au fost înmânate Agenda întâlnirii şi Planul de acţiune al Strategiei de dezvoltare rurală.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Tânăr din comuna Șona, prins băut la volan, pe o stradă din Bucerdea Grânoasă. Ce alcoolemie avea

Publicat

etilotest, test alcool, politia

Un tânăr de 23 de ani din comuna Șona este cercetat de polițiști după ce a fost prins în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influența băuturilor alcoolice. 

Potrivit IPJ Alba, la data de 25 iulie 2021, în jurul orei 02.30, polițiștii Secţiei 5 Poliţie Rurală Blaj au depistat un tânăr, de 23 de ani, din comuna Şona, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Simion Bărnuţiu, din comuna Bucerdea Grânoasă, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0.65 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Date oficiale: 109 cazuri COVID în România, în ultimele 24 de ore. Un deces nou, 34 pacienți la ATI. Situația din 25 iulie

Publicat

Au fost înregistrate 109 cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de ore, la nivel național, potrivit datelor transmise duminică, 25 iulie, de Grupul de Comunicare Strategică.

Este un deces nou, iar de 34 pacienți sunt internați la ATI.

Citește și ALBA: Fără cazuri COVID noi, în ultimele 24 de ore. Localitățile unde mai sunt persoane infectate. Incidența actualizată

Până astăzi, 25 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.082.292 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

1.047.246 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 109 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 34.268 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 24.07.2021 (10:00) – 25.07.2021 (10:00) a fost raportat de către INSP 1 deces (femeie), al unei paciente infectate cu noul coronavirus, internată într-un spital din județul Bihor.

Decesul a fost înregistrat la categoria de vârstă 70-79 ani, iar pacienta a prezentat comorbidități.

Nu au fost raportate decese anterioare intervalului de referință.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 299. Dintre acestea, 34 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrat 8.623.799 de teste RT-PCR și 1.757.727 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 9.442 de teste RT-PCR (2.399 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 7.043 la cerere) și 9.642 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 678 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 454 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 41.085 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 43 de persoane.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate