Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cele mai bune sloturi cu tematica Egiptului Antic (P)

Publicat

Jocurile online pot avea diverse teme atunci când vine vorba despre design, iar unele dintre cele care par că au cucerit tot mai mulți adepți ai păcănelelor sunt sloturile cu tematica Egiptului Antic. Disponibile și pe 888 casino bonus fara depunere, acestea fascinează tocmai prin vizual, prin efecte, prin simboluri vintage.

Toate amintesc despre civilizația egipteană antică, despre faraoni, despre minuni uitate și despre mistere încă bine ascunse, artefacte, mumii, comori sau bijuterii. Cert este că aceste lumi, deși au dispărut de mult din prezentul nostru, se pot accesa în mediul virtual, prin intermediul jocurilor online. Și sunt populare chiar și în rândul celor mai pretențioși pariori online, persoane care nu se lasă implicate atât de ușor.

De altfel, astfel de idei au inspirat, de-a lungul timpului, nu doar mituri, ci și diverse filme sau cărți, dar mai ales jocuri, care au păstrat în comun ideea de aventuri și de necunoscut. În cazinourile online tradiționale sunt disponibile felurite jocuri cu tematica Egiptului Antic, unele mai ofertante ca altele, așa că poate fi destul de greu să te decizi doar asupra unuia anume.

Tocmai în ideea de a te ajuta, ne oferim să îți facem mai jos câteva propuneri și sugestii pentru gambling și gaming, pentru data viitoare când ajungi pe un cazino online. Am ales doar câteva titluri reprezentative acestei industrii, pentru că celelalte îți rămânție să le descoperi – posibil ca unele să îți placă mai mult decât altele. Așacă nu-ți rămâne decât să explorezi. Plus că ai de unde alege, căci producătorii au înțeles nevoia, cererea și pofta pentru astfel de sloturi, așa că va fi imposibil să nu prinzi ceva care să fie pe placul tău. Este, până la urmă, un trend care nu dă semne să slăbească prea curând.

Temple of Tut

Lansat la jumătatea lui 2018, Temple of Tut este lansat sub umbrela lui Microgaming și a devenit încă de atunci un adevărat hit. Pe lângă caracteristicile foarte interesante, jocul se adresează jucătorilor de orice nivel, fără să fie neapărat ceva complex și care să solicite prea mult. Cu siguranță acesta înfățișează multe dintre elementele care țin de Egiptul Antic, Tutankamon fiind în rolul principal. Este distractiv, cu simboluri funky și pe fundal rulează muzica ce te transportă în urmă cu mii de ani, garantând o atmosferă cât se poate de autentică. Cu puțin noroc, te poți bucura și de premii generoase.

Legacy of Egypt

Un joc extrem de ambițios, cu mize cât se poate de uriașe și un joc care explorează moștenirea unui imperiu demult ruinat – Legacy of Egypt este perfect dacă te uimește această civilizație din timpuri străvechi. În centrul jocului sunt piramidele, iar ca simboluri apar diverși zei, printre care Ra, Bastet, Sobek sau Anubis. Pentru început, jocul oferă 5 role, 3 rânduri și 30 de linii de câștig și dispune de o funcție elaborată de rotiri gratuite, ceea ce îl face atrăgător în rândul jucătorilor. Premiile nu sunt chiar mici, la fel ca distracția care te va acapara.

Book of Dead

Căutări de comori, regi, aventuri și o experiență cuceritoare. Book of Dead este puternic influențat de jocul de dinaintea sa, respectiv Book of Ra. Lansat în 2016, acesta te face să te simți ca un adevărat explorator, unul la capătul căruia poți găsi o adevărată comoară – nici nu poate fi altfel când jackpotul este unul destul de mare. Jocul are și câteva detalii care te pot speria, dar asta nu face decât să îi confere un farmec aparte, spooky. Ca distribuire, s-a optat pentru versiunea clasică: 5 role care se mișcă pe 3 rânduri, cu 10 linii de plată fixe.

Și dacă tot l-am amintit, Book of Ra, dedicat Zeului Soarelui, celui mai puternic zeu egiptean, dispune de pictograme inspirate din istoria ținutului; este produs de Novomatic. La rotiri, poți genera simboluri care îți oferă runde gratuite, dar și câștiguri pe măsura norocului și implicării. Plus că te simți ca un adevărat erou de acțiune, căci personajul principal este inspirat de Indiana Jones.

Cleopatra

Lista jocurilor cu tematică Egipt Antic continuă cu un joc dedicat Cleopatrei, regină și faraon, cea care a fost și ultimul conducător al Regatului Ptolemeic din Egipt. Slotul îi poartă numele și este disponibil online încă din 2002, deși în locațiile fizice era jucat încă din anii ‘70, când făcea furori. Cu o configurație tradițională care înseamnă 5 role, 3 rânduri și 20 de linii, simbolurile de joc sunt în aceeași temă – cărți de joc, dar și sceptru regal, sfinx, scarabel, ochi atotvăzător, iar fundalul sonor denotă note misterioase. Ca bonus se evidențiază cele 15 rotiri speciale gratuite, ceea ce îl face și unul dintre cele mai accesate sloturi digitale – câștigurile se pot tripla.

Pharaoh’s Fortune

Este clar, acest slot include faraoni în descriere și nimic nu te poate păcăli aici. Cei care au domnit peste Egipt sunt în acest slot elementele principale. Dacă reușești să obții minim 3 simboluri cu scattere scarabeu, la o singură rotire, atunci ești transportat într-o cameră secretă, care ascunde felurite bogății, gata să fie revendicate. Iar doar tu vei ști asta…

Ca să te convingi singur cât de faine și accesibile sunt aceste jocuri, nu îți rămâne decât un singur lucru de făcut: să le joci și să te lași pradă experiențelor promise de ele. Caută platforma preferată, accesează jocul care te atrage cel mai bun, setează miza și simte-te cât mai bine.

Toate sloturile asigură nemăsurate posibilități nu doar de distracție, dar și de câștiguri, cât și despre a afla informații despre Egiptul Antic, grație caracteristicilor inovative care te fac cât mai curios să afli mai multe ulterior. Plus că și potențialul de câștig nu este de ignorat. Nu am putea face un top al sloturilor din această categorie, căci preferințele țin de detalii subiective, iar fiecare dispune de funcții care le fac mai bune sau mai puțin bune. Fiecare astfel de călătorie virtuală garantează originalitate, povești cu riscuri, recompense îndestulătoare și invitații senzoriale și vizuale extraordinare. Și da, este și distracție, și educație.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate

EVENIMENT

Când este interzis să folosești pocnitori sau artificii: Ce pedeapsă poți să primești dacă încalci legea. Avertismentul poliției

Publicat

Se aproprie Revelionul, iar odată cu sărbătorile apar și vânzătorii de ponitori și artificii. Pentru a preveni comerțul cu materiale priotehnice, polițiștii din Alba, dar și din țară își intensifică acțiunile preventive. 

Aceștia vor efectua controale în zona piețelor, târgurilor sau centrelor comerciale, la persoanele fizice și juridice neautorizate, care comercializează ambulant articole pirotehnice, dar și la producătorii autoritzați. 

De asemenea, polițiștii atrag atenția ca mare parte dintre materialele pirotehnice pot fi periculoase dacă nu sunt folosite pe persoane avizate.

Articolele pirotehnice de tip petardă, încadrate în categoria P1 nu sunt destinate a fi folosite în scop de divertisment, utilizarea acestora fiind permisă în cazuri deosebite, de persoanele aflate în pericol, pentru a îndepărta animalele agresive sau sălbatice, de către fermieri sau de alte categorii profesionale ce utilizează astfel de articole pirotehnice în scop tehnic.

Este interzisă folosirea articolelor pirotehnice în următoarele situații:

a) între orele 24,00 și 6,00, cu excepția perioadelor autorizate, precum și a evenimentelor de interes local, național sau internațional, în baza aprobării autorităților locale;

b) la o distanță mai mică de 50 metri de construcțiile de locuințe cu până la 4 niveluri și la mai puțin de 100 m față de cele cu peste 4 niveluri;

c) la o distanță mai mică de 500 metri de instalațiile electrice de înaltă tensiune, de locurile de depozitare și livrare a combustibililor lichizi sau solizi, de instalațiile de gaze;

d) la o distanță mai mică decât cea prevăzută de reglementările în vigoare pentru obiectivele chimice și petrochimice ori pentru alte obiective care prezintă pericol de incendiu sau explozie;

e) în locurile în care există riscul producerii de alunecări de teren, avalanșe sau căderi de pietre;

f) pe drumurile publice deschise circulației rutiere, pe aleile pietonale și în spații deschise cu aglomerări de persoane;

g) la o distanță mai mică de 500 metri de păduri.

Orice operațiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

De asemenea, comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 şi P1 către persoane cu vârsta sub limita prevăzută de lege, respectiv 18 ani, precum şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Anul trecut, în cadrul Acțiunii  ”Foc de Artificii”, în cadrul căreia au fost făcute controale la zeci de firme, în târguri, piețe și centre comerciale unde se vindeau obiecte pirotehnice. În urma acestei acțiuni au fost întocmite 29 de dosare penale și au fost efectuate 8 percheziții. De asemenea, peste o tonă jumate de articole pirotehnice, din categoriile F1, F2, F3, și P1, în valoare de peste 196.000 de lei, au fost confiscate.

De la debutul acțiunii, în acest an, au fost constatate 2 infracțiuni, aplicate 6 sancțiuni contravenționale și au fost confiscate 19 kilograme de articole pirotehnice.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Corul Belcanto al elevilor școlii Avram Iancu din Alba Iulia, în concert la Biserica Maieri I, cu ocazia Sfântului Nicolae

Publicat

Elevii Școlii Gimnaziale ”Avram Iancu” din Alba Iulia au cântat în Biserica Maieri I, pentru credincioșii care au participat la slujba religioasă de Sfântul Nicolae. 

Reprezentanții unității de învățământ au precizat într-un comunicat de presă următoarele: ”Corul Belcanto al ciclului gimnazial și elevii clasei a III-a C de la Şcoala Gimnazială “Avram Iancu” din Alba Iulia au pregătit un dar de suflet pentru credincioșii Parohiei Maieri I, care au participat la slujba religioasă de Sfântul Nicolae.

Elevii au fost coordonați de prof. Gabriel Bucur, directorul școlii, Simona Florea, profesor de religie şi de Virginia Muntean, profesor pentru învățământul primar.

În această atmosferă de sărbătoare, elevii au oferit un emoționant moment artistic care a cuprins o scenetă religioasă ,,Sf. Nicolae” pregătită de elevii clasei a III-a C și câteva colinde interpretate de Corul Belcanto.

La finalul liturghiei, copiii au oferit credincioșilor, părinților și bunicilor prezenți îngerași magici confecționați cu mult suflet de aceștia la școală, pe care au scris mesaje de felicitare cu prilejul sărbătorilor de Crăciun.

Directorul Gabriel Bucur a transmis faptul că  parteneriatul dintre Şcoala “Avram Iancu” şi Biserica Maieri I există de mai mult timp şi prin activităţile care se realizează în cadrul acestuia, cele două instituţii încearcă să îndrepte paşii copiilor către adevăratele valori creştine.

Părintele Nicolae Topârceanu a mulțumit pentru minunatul dar oferit de elevii școlii, subliniind faptul că prin acest parteneriat  școală – biserică se formează cel mai bine profilul moral al elevilor, educaţia religioasă fiind una dintre laturile care contribuie la realizarea omului frumos: moral, cinstit, demn, integru.

Copiii au fost răsplătiți, la final, cu aplauze, felicitări și dulciuri oferite din partea parohiei Maieri I”, au precizat reprezentanții școlii.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Explozie de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii și pneumonii în Alba. Câte persoane s-au îmbolnăvit în ultimele zile

Publicat

Peste 2000 de cazuri de pneumonie sau infecții acute ale căilor respiratorii s-au înregistrat în ultimele zile, în județul Alba. Mai exact, în ultimele șapte zile s-au înregistrat cu 690 mai multe cazuri decât în 2021, în același interval de timp. 

Dacă în anul 2021, în perioada 28 noiembrie – 4 decembrie s-au înregistrat 1278 de cazuri de infecții acute căi respiratorii superioare și 201 de cazuri de pneumonie, în 2022, aceeași perioadă, cazurile s-au înmulțit.

Mai exact, reprezentanții DSP Alba au transmis la solicitarea alba24.ro, că în perioada 28 noiembrie – 4 decembrie 2022, s-au înregistrat 1914 cazuri de infecții acute căi respiratorii superioare și 255 cazuri de pneumonie, din care 65 cazuri internate.

La nivel mai amplu, din data de 3 octombrie și până în 4 decembrie 2022, în județul Alba s-au înregistrat 25.492 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii și pneumonii și cazuri de gripă.

Este vorba despre:

IACRS (Infecții acute cai respiratorii superioare): 22997 cazuri, din care 214 cazuri internate (pondere internări 0,93%)

Pneumonii: 2495 cazuri, din care 333 cazuri internate (pondere internări 13,35%)

Gripă: 3 cazuri, din care 2 cazuri internate.

Comparativ cu 2021, sunt cu 2470 de cazuri mai mult decât în perioada similară a anului.

În 2021, potrivit datelor DSP s-au înregistrat:

IACRS (Infecții acute cai respiratorii superioare): 19422, cazuri din care 82 cazuri internate (pondere internări 0,42%)

Pneumonii: 3600 cazuri, din care 194 cazuri internate (pondere internări 5,39%)

Gripă: 0 cazuri

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Prețuri la târgul de Crăciun din Alba Iulia: Cât costă un vin fiert, o cafea, o ciocolată caldă, un langoș sau un burger

Publicat

Târgul de Crăciun din Alba Iulia s-a deschis marți, 6 decembrie și va funcționa până la mijlocul lunii inauarie 2023. În târgul de Crăciun din Alba Iulia au fost amenajate 20 de căsuțe pentru vânzarea de produse, dar sunt și comercianți care au venit cu locul lor de vânzare. 

Pe lângă patinoar și câteva jocuri de bâlci, precum mașinuțe, sau un carusel pentru copii, există și comercianți care vând produse alimentare: de la vin fiert la burgeri.

Cei care vor să viziteze târgul de Crăciun de la Alba Iulia trebuie să știe că prețurile variază între 5 și 35 de lei, în funcție de ceea ce vor să cumpere și să consume.

 

Imediat după deschidere am căutat să vedem prețurile practicate de comercianți la cele mai populare produse.

Spre exemplu, un pahar de vin fiert pornește de la 7 lei și ajunge până la 12 lei în funcție de cantitatea dorită.

O cafea se vinde cu 6 lei, iar un ceai de fructe cu 5 lei.

Dacă vrei o ciocolată caldă, la o căsuță prețul afișat era de 7 lei. Pentru cei care vor ceva dulce, un kurtos kalacs, se vinde cu 20 de lei. Pentru cei care vor ceva mai sărat, un langoș cu brânză are un preț de 15 lei la târgul din Alba Iulia.

De asemenea o porție de clătite se vinde cu 20 de lei.

Pentru cei pe care îi prinde foamea după o oră de patinaj, un burger la târgul de Crăciun costă între 29 și 35 de lei, în funcție de burgerul pe care îl dorești.

Și dacă tot am pomenit de patioar, tariful este de 15 lei pe oră pentru adulți și 10 lei pentru copii. De asemenea sunt ore gratuite în timpul zilei pentru cei mici și persoanele cu dizabilități.

Tot la capiolul distracție, 2 minute în carusel costă 15 lei, iar dacă vrei să te dai în mașinuțele electrice vei scoate din buzunar, pentru două persoane 20 de lei.

Târgul de Crăciun va fi deschis la Alba Iulia până în data de 15 ianuarie 2023.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax