Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cele mai bune sortimente de vin din producţia locală, oferite spre degustare olandezilor

Publicat

Vinul din judeţul Alba a ajuns în Olanda. O delegație a producătorilor de vin din județul Alba participă la Haga, în perioada aceasta, la invitația Ambasadei României în Olanda, la o misiune de promovare, având întâlniri cu mediul de afaceri și cu o parte a corpului diplomatic acreditat în această ţară.

Delegația județului Alba este condusă de președintele Asociației Țara Vinului și vicepreședinte al Consiliului Județean (CJ) Alba, Alin Cucui și este compusă din reprezentanții a șapte mici producători de vin din județ, dar şi din cei ai companiei „Jidvei”.

 

 

Potrivit preşedintelui CJ Alba, Ion Dumitrel, în Olanda tot consumul de vin este asigurat din importuri. În acest context, Ambasada României a organizat un eveniment de prezentare a vinurilor românești, în cadrul căruia produsele din județul Alba vor fi la loc de cinste.

„Dincolo de calitatea deosebită a vinurilor, a contat foarte mult că la noi există Asociația Țara Vinului, asociație creată și sprijinită de Consiliul Județean Alba. Acest parteneriat între producători și administrație este foarte bine văzut și constituie un plus în promovarea producției de vin din județul Alba în străinătate”, a declarat Ion Dumitrel.

Reprezentanţii din Alba se vor întâlni cu circa 50 de firme de distribuție de vin din Olanda, precum şi cu reprezentanţi ai ambasadelor străine acreditate în această ţară, la toate întâlnirile fiind oferite spre degustare cele mai bune sortimente de vin din producţia locală. Producătorii de vin au fost astfel cooptați în delegație încât să reprezinte cele patru podgorii ce se află în județul Alba, respectiv: Podgoria Alba Iulia (sau Țara Vinului), Podgoria Sebeș-Apold, Podgoria Aiud și Podgoria Târnave.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax