Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

FOTO: Concurs de vinuri dedicat micilor producători din județul Alba, la Palatul Cultural Castel Sâncrai. LISTA câștigătorilor

Publicat

Cele mai bune vinuri din județul Alba au fost premiate vineri de autoritățile locale, la Palatul Cultural Castel Sâncrai. După o lungă perioadă de aşteptare, povestea vinului de Alba a continuat printr-o nouă ediţie a Concursului de vinuri dedicat micilor producători, care a avut loc în perioada 8-9 iunie 2022.

În cadrul concursului au fost înscrise 61 de probe ale următorilor producători locali: Anghel Gligor, Arhiepiscopia Romano- Catolică, Casa Negrea, Casa Sebas, Casa Traian Rusu, Cioaca Lucian, Crama Gârbova, Iepure Ioan, Lupșam Marioara, Lupșan Ioan, Marica Adrian, Martos Ioan, Nemeș Ovidiu, Medrut Petru, Papp Peter, Pivnița Savu, Plebanos Winery, Sallai Csaba, Tirlea Gligor, Toth Csaba, Vass Attila.

Organizat de Asociația Țara Vinului Alba, Consiliul Județean Alba și Grupurile de acțiune locală Pe Mureș și pe Târnave, GAL Valea Ampoiului – Valea Mureșului și GAL Munții Metaliferi, Trascău și Muntele Mare, evenimentul a reunit producători de vinuri din toate cele patru podgorii ale județului Alba și se înscrie în seria evenimentelor de promovarea a micilor viticultori locali, dar și de promovare a județului Alba ca regiune vitivinicolă și de turism oenologic.

Concurs de vinuri: 18 medalii de aur pentru micii producători din Alba

În cadrul Galei care a avut loc joi, 9 iunie 2022, au fost premiate vinurile participante la concurs, conform regulamentului, fiind acordate 18 medalii de aur, 35 de argint și 6 medalii de bronz.

Acestea au fost alese după sistemul internațional de puncte: 70,1-75 pentru bronz, 75,1 – 85 pentru argint, 85,1 – 100 pentru aur.

În urma concursului micilor producători organizat de Asociația Țara Vinului și Consiliului Județean Alba, împreună cu ADAR (Asociaţia Degustătorilor Autorizaţi din România), au fost desemnate următoarele premii:

  • Locul I: Neuburger, 2021 – Pivnița Savu, Ciumbrud
  • Locul II: Traminer 2021 – Pivnița Savu, Ciumbrud
  • Locul III: Fetească Regală 2021 – Lucian Cioacă (Ciumbru)

Vinurile reprezentative ale județului Alba în 2022

În cadrul galei, au fost premiate trei vinuri reprezentative ale județului după cum urmează:

  • din partea marelui producător Jidvei SRL – Tezaur, Muscat Ottonel și Fetească Regală 2021
  • din partea producătorului mijlociu – Domeniul Ciumbrud SRL – Sauvignon Blanc 2021
  • din partea micilor producători – Pivnița Savu Neuburger 2021

sursa: Facebook, Ion Dumitrel

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax