Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cele mai faimoase femei din industria cazinourilor! Tu le știai? (P)

Publicat

Ai fi tentat să crezi că lumea jocurilor de noroc este una rezervată exclusiv bărbaților și că doar aceștia sunt privilegiați să ia parte la turnee, la a experimenta adrenalina promisă de gaming și gambling sau la a face pariuri dintre cele mai riscante și care vin cu recompense.

Doar că lucrurile s-au schimbat mult, mai ales de când drepturile femeilor nu înseamnă doar vorbe în vânt și de când reprezentantele sexului frumos au învățat să se impună într-un univers care înainte le era interzis.

Astfel, există mai multe femei care au reușit de-a lungul timpului să se impună în acest tărâm, care și-au început ascensiunea în urmă cu două secole aproape, desigur într-o formă primitivă față de ceea ce cunoaștem noi astăzi.

Din punct de vedere legal, femeile au avut voie să facă pariuri abia începând cu anii ‘60, pentru ca astăzi să reprezinte o categorie importantă a jucătorilor din cazinouri, chiar una de temut și impunătoare. Poate că nu o să descoperim aici secrete despre magic jackpot 20 rotiri, dar cu siguranță că vom cunoaște câteva dintre cele mai prestigioase nume feminine care au ajuns să câștige nu doar faimă, ci și sume considerabile de bani, devenind adevărate experte în domeniu. S-ar putea ca unele dintre acestea să îți fie deja cunoscute, pentru că sunt nume care s-au vehiculat cu diverse ocazii în domeniu.

Alice Ivers

Extrem de încrezătoare și incredibil de pricepută la jocurile de poker, Alice Ivers sau Poker Alice cum avea să fie poreclită s-a dovedit a fi o jucătoare talentată. Născută în Anglia, aceasta a descoperit pasiunea pentru poker de la primul său soț. Aceasta avea o strategie preferată, una care a părut să dea roade de fiecare dată: investea banii câștigați în achiziții de rochii care să fure ochii și atenția oponenților. Sau cel puțin așa se spune că și-ar fi întors soarta în favoarea ei de prea multe ori. Pe lângă faptul că era extrem de atrăgătoare, a dovedit de multe ori o inteligență uimitoare. Povestea sa de viață a fost și subiect de film, rolul său fiind interpretat de Elizabeth Taylor, în filmul cu același nume din 1987.

Lottie Deno

Cu toate că a fost contemporană cu Alice Eve, Carlotta J. Thompkins nu și-a intersectat calea niciodată cu Alice Ivers. Nici nu ar fi putut cum, când aceasta a trăit la granița frontierei americane. Aceasta a învățat să joace poker de la tatăl său, dar a ajuns să își depășească profesorul în scurt timp, până la a ajunge să stăpânească jocul atât de bine încât a câștigat averi uriașe, sume care pentru secolul al XIX-lea erau prea mult.

Ulterior, femeia avea să fie cunoscută sub numele de Lottie Deno – denumirea învecinată cu cuvântul spaniol “dinero”, care înseamnă bani; a trăit până la vârsta de 89 de ani.

Vanessa Selbst

Ajunși în vremurile moderne, o cunoaștem pe Vanessa Selbst, o adevărată legendă în acest domeniu și pe care cei mai mulți o și cunosc – cel puțin după nume. Veniturile nete câștigate ale acesteia sunt estimate la 12 milioane de dolari, dar doamna a devenit faimoasă mai mult în calitate de antrenor pentru jucătorii din turneele de poker, dar și pentru că a reușit să învingă alți indivizi care păreau că nu își vor găsi niciodată nașul. Absolventă a Facultății de Drept, Vanessa știe mereu ceea ce face și este dispusă să își și împărtășească din secrete altora.

Melika Razavi

Înainte de a fi câștigat în 2020 un campionat mondial de poker, Melika Razavi a fost desemnată Miss Iran în 2016. Ceea ce confirmă din nou că frumusețea vine la pachet și cu inteligența, fără să fie neapărat o excepție. Extrem de sigură pe mutări, încrezătoare în luarea unor decizii și foarte abilă în mișcările de joc, jucătoarea locuiește în Cape Town și este deseori remarcată în competițiile de gen.

Gladys Knight

Născută în 1944, Gladys a construit în jurul său o adevărată legendă, o carieră de succes și un nume pe scena spectacolelor. Pe lângă faptul că se folosea de muzica sa pentru a distra, femeia a fost și un parior înrăit timp de ani de zile.

Decenii de jocuri de baccarat și blackjack jucate pe furiș i-au adus acesteia diverse întâlniri secrete, dar și premiiuriașe. Extrem de atrasă de lumea de cazino, descoperită din greșeală, femeia a relatat într-o autobiografie, că era conștientă de iluziile promise de cazinouri, darcă nu putea sta fără ele. A fost deseori văzută prin Las Vegas și California, îmbunătățindu-și abilitățile.

Claudine Williams

Născută în 1921, Claudine Williams a marcat o premieră nemaipomenită, atunci când a devenit prima femeie care a ajuns să aibă numele inclus pe o alee a celebrităților din lumea jocurilor de noroc, respectiv în Nevada’s Gaming Hall of Fame. Decizia a fost luată după ce i s-au remarcat contribuțiile aduse în dezvoltarea industriei pariurilor, reușind să pună și bazele unui cazino și hotel prin forțele proprii.

Anette Obrestad

Annette Obrestad este cunoscută mai cu seamă generației tinere, care urmărește vloguri care mai de care mai curioase. Tânăra are propriul canal de YouTube, în cadrul căruia postează felurite înregistrări privind metodele sale de câștig, experiențe de joc de la cazino și tot ce ține de acest domeniu, dar și lucruri care au consacrat-o, de altfel: sfaturi de make-up. Cariera sa în gambling a început când avea abia vârsta de 15 ani – folosea cardurile părinților pentru a se înregistra și juca online. Dar, ulterior au venit și recompensele, căci între 2005 și 2006 câștiga un premiu de un milion de dolari, pentru a urma apoi altele și altele.

Concluzie

Mai sunt foarte multe femei din industria cazinourilor, a jocurilor de noroc, care cu siguranță au fost omise în acest material și ar fi păcat să nu fie cunoscute de cât mai multe persoane.

La final, am ales să remarcăm câteva mențiuni memorabile, nume care merită respectate: Maria Gertrudis ‘Tules’ Barcelo (prima femeie proprietar a unui cazino), Judy Bayley, Kirsten Bicknell, Măria Gertrudis Barcelo, Kitty Leroy, Annie Duke, Lydia Barbara, Denise Coats. Indiferent de premii, toate au izbutit să fie remarcate într-o lume la care până acum câțiva ani le era interzisă sau cu restricții.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax