Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cele mai întâlnite probleme atunci când duci mașina la service. Cum să obții o reparație de calitate, la prețul corect

Publicat

reparatii

Ați avut recent un accident cu mașina, ați constatat o problemă la autoturism sau pur și simplu ați fost la o revizie, într-un service din oraș, iar după reparații ați avut îndoieli cu privire la piesele montate pe mașină și calitatea reparației. Nu de puține ori, șoferii cad în plasa mecanicilor „de ocazie” și pleacă din service cu buzunarul gol și cu autovehiculul mai defect decât era înainte.

Nervi, costuri mai mari decât se așteptau, întârzieri și nesiguranță, este experiența multor români, atunci când sunt nevoiți să meargă cu mașina la un service auto. Alba24.ro, vă prezintă, la sugestia unui cititor, câteva probleme care apar în general atunci când duci mașina la mecanic, dar și câteva sfaturi cu ajutorul cărora puteți muta avantajul de partea voastră.

Diagnostice greșite, costuri de reparație umflate

Nu de puține ori, documentarea unor defecțiuni la mașinile ajunse în service-uri nu este făcută temeinic. „După ochi”, mecanicii recomandă inițial anumite piese, care odată montate nu rezolvă complet problema pentru care autoturismele au ajuns în service.

Astfel, proprietarii mașinilor sunt puși în situația de a plăti noi piese și operațiuni. Pentru a nu pica în plasă, șoferii trebuie să solicite explicații detaliate în ceea ce privește defecțiunile menționate de mecanic, eventual să solicite o altă părere, de la un alt service/mecanic.

O altă problemă reclamată de cei care au ajuns cu mașinile în service-uri o reprezintă prețurile pieselor umflate pe factură. Unele service-uri impun clienților ca piesele necesare pentru reparația autoturismului să fie achiziționate doar prin intermediul lor și, de obicei, acestea sunt mai mari față de cele ale altor distribuitori.

Piese uzate în loc de unele noi, schimburi „doar pe hârtie” și câteva sfaturi

În service-urile auto ajung cel mai des cei care trebuie să-și facă revizia mașinii. Aceasta constă, în principal, în schimbul de ulei, schimbul filtrelor de aer, ulei și combustibil. Nu toți cei care și-au lăsat autoturismul pe mâna mecanicilor s-au ales și cu piese/consumabile noi. Clienții țepuiți de mecanici au reclamat faptul că aceștia din urmă au preferat să „cosmetizeze” pisele ce trebuiau înlocuite, în loc să le schimbe cu unele noi, pe care de altfel le-au și plătit. 

Mecanicii de bună credință recomandă șoferilor marcarea piesei cumpărate, pentru ca odată ieșit de pe poarta service-ului, să poată fi verificat dacă aceasta corespunde.

Iată câteva sfaturi și recomandări pentru proprietarii de mașini care au ghinionul de a ajunge cu autoturismele la un service auto:

  • informați-vă din timp cu privire la costuri (prețul pieselor și consumabilelor, manopera/oră/lucrare)
  • asigurați-vă că service-ul funcționează legal și este autorizat de Registrul Auto Român (RAR)
  • solicitați un deviz estimativ al intervenției
  • solicitați factura – documentul trebuie să conțină data şi locul efectuării reparaţiei, modul de calcul al manoperei (timp fizic sau barem de timp / ora tehnologică, piesele de schimb utilizate, alte materiale de întreţinere, consumabile utilizate, numărul de înmatriculare al autoturismului şi, eventual, kilometrajul acestuia
  • aveți în veder faptul că service-ul are obligația să vă restituie piesele înlocuite, cu excepția acelora care sunt utilizate la reparație pe perioada garanției
  • service-ul este responsabil de accidentele care pot să survină în interiorul spaţiului de lucru – nici o neregularitate a procesului de reparaţie nu trebuie să vă fie imputată

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Mihai

    joi, 02.05.2019 at 21:07

    Mulțumim de sfaturi!

  2. Barna Marius

    vineri, 03.05.2019 at 10:10

    mai bine o reparam la colt de strada in spate la blocuri intrun garaj ca firmele dau tepe !!!

    cumperi piese si ei zic ca lea schimbat dar esti cu alta piesa folosita….si mai grav nu o schimba deloc !!!!

    NU PLECATI NICI O SECUNDA DE LANGA MASINA CAT O REPARA DOREL !!! DACA NU VA LASA SA ASISTATI NU REPARATI MASINA LA EI !!! CINE NU LASA ALA 100% VA FURA !!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax