Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cele mai mari îngrijorări ale părinților, privind siguranța rutieră a copiilor: neatenția șoferilor și lipsa de prevenție

Publicat

Neatenţia şoferilor şi lipsa de prevenţie (37%), precum şi traversarea prin loc nepermis (24%) sunt cele mai mari îngrijorări ale românilor privind siguranţa rutieră a copiilor.

Asta arată rezultatele celei mai noi ediţii a Barometrului UNSAR – IRES privind Percepţia riscului şi cultura asigurărilor din România, prezentante de Agerpres.

Totodată, neatenţia copilului sau lipsa de asigurare la traversare reprezintă principala îngrijorare pentru 20% dintre românii care au participat la cercetare, un procent de 9% fiind înregistrat pentru lipsa semafoarelor.

Nerespectarea semnelor de circulaţie de către şoferi completează topul celor cinci motive de îngrijorare în ceea ce priveşte siguranţa rutieră a copiilor.

România, cea mai ridicată rată a deceselor provocate de accidentele rutiere din Europa

Potrivit datelor făcute publice de Poliţia Română, citate într-un comunicat UNSAR, peste 2.000 de copii au fost implicaţi în accidente rutiere pe şoselele din România, dintre care 142 au decedat (105 nu erau asiguraţi cu mijloace de siguranţă rutieră în maşină – scaun auto sau centură de siguranţă).

„România are cea mai ridicată rată a deceselor provocate de accidentele rutiere din Europa, respectiv 86 de decese la un milion de locuitori în 2022.

Pentru a schimba această realitate, UNSAR a iniţiat un demers de anvergură: Coaliţia pentru Siguranţă Rutieră, un proiect de ţară în care sunt implicate în prezent 26 de autorităţi, instituţii şi organizaţii nonguvernamentale”, a declarat Alexandru Ciuncan, preşedinte & director general al UNSAR.

România are nevoie de măsuri urgente pentru îmbunătățirea siguranței rutiere

Potrivit lui Claudiu Sofron, specialist Asigurări Auto, UNSAR, Coaliţia susţine public adoptarea imediată a unor măsuri menite să contribuie la îmbunătăţirea siguranţei rutiere şi la reducerea semnificativă a numărului de accidente.

Instituţiile, organizaţiile, companiile şi persoanele fizice care doresc să contribuie la crearea unui viitor mai sigur pe şosele din România sunt invitate să se alăture acestei iniţiative, completând formularul dedicat de pe site-ul Coaliţiei,

Înfiinţată în 1994, UNSAR – Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România reprezintă 21 de companii de profil care deţin o pondere de aproximativ 90% din piaţa locală de asigurări.

Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federaţiei Asigurătorilor şi Reasigurătorilor Europeni – Insurance Europe.

Asiguratorii din România membri ai UNSAR plătesc despăgubiri de circa 1.8 miliarde euro pe an, ceea ce înseamnă 5 milioane euro în fiecare zi calendaristică, se precizează în comunicat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax