Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cele mai vizualizate canale Youtube dedicate gaming-ului, adevărate capcane de tip scam

Publicat

Un studiu al canalelor de Youtube dedicate gaming-ului a scos la iveală faptul că acestea sunt dominate de boți și tentative de fraudă, potrivit cert.ro.

Astfel, în luna ianuarie a acestui an, primele șapte cele mai urmărite canale de tip livestreaming din categoria gaming prezentau de fapt înregistrări video și diferite mesaje care promovau metode de păcălire a jocurilor, de cele mai multe ori prin introducerea datelor personale pe site-uri suspecte.

Tendința s-a menținut și în luna februarie, un exemplu fiind site-ul ‘Perfect Glitches’ promovat în videoclipuri adresate jucătorilor de Grand Theft Auto 5, care pe lângă tag-ul asociat utilizatorului solicita completarea datelor personale pentru confirmarea faptului că acesta nu este un bot pe alte două site-uri web.

Numărul mare de boți identificați pe Youtube Gaming a stopat ascensiunea acesteia în clasamentul platformelor de promovare a jocurilor video, precum Twitch, Mixer sau Facebook Gaming.

Utilizatorii sunt sfătuiți să nu își introducă datele personale pe site-uri suspecte, în speranța obținerii unui anumit avantaj în jocurile online, întrucât aceste servcii sunt în cea mai mare parte frauduloase.

Sursa: Cert.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax