Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

#CelMaiMare100: Hai pe 29 septembrie la Alba Iulia, să ne trecem țara în Cartea Recordurilor!

Publicat

În 29 septembrie între orele 9.30 și 13.00 ne reunim în Cetatea de la Alba Iulia mii de copii, tineri și adulți din peste 30 de localități din România pentru a intra în Guinness World Records cu cea mai mare hartă a unei țări formată din oameni. Și pentru că aniversăm 100 de ani de la nașterea României, am pregătit ceva extra: vom forma și cel mai mare 100, în interiorul hărții, astfel încât întreaga lume să afle despre momentul deosebit pe care-l trăim!

Denumirea oficială a recordului este “Largest human image of a country/continent” („Cea mai mare imagine formată din oameni a unei țări/continent”), iar planul arhitectural pentru evenimentul din 29 septembrie este realizat de Biroul de Proiectare Străjan și acoperă întreaga arie de platou din zona de șant de la Poarta IV a intrării în Cetate. Aproximativ 7.500 de oameni, coordonați de peste 300 de voluntari, vor ocupa această zonă, împărțită în 16 sectoare. Cu ajutorul a 5.300 de pelerine negre (pentru evidențierea hărții României) și a 2.200 de pelerine albe (pentru evidențierea numărului 100) participanții vor pune în scenă acest record uimitor, care va fi omologat de o delegație de la Guiness World Records.

Actualul record a fost atestat anul acesta în data de 12 februarie, când 3.466 de oameni au format harta Myanmar-ului. Mai multe informații despre actualul record se pot vedea aici: https://www.guinnessworldrecords.com/world-records sau aici: https://www.facebook.com/TelenorMyanmar.

La finalul activării recordului mondial, participanții se vor folosi de șepcuțele pe care le vor găsi în kitul de participare, pentru a colora în roșu, galben și albastru harta României, într-un moment memorabil pentru toți cei prezenți.

#CelMaiMare100 are loc în cadrul festivalului Bucurie în Mișcare Alba Iulia, organizat de Asociația 11even, cu sprijinul Kaufland România și cu suportul Primăriei Municipiului Alba Iulia. Organizatorii au pregătit atât pe parcursul zilei de 29 septembrie, cât și în 30 septembrie, o serie de activități sportive pentru toate vârstele, în Piața Cetății – zeci de spații de jocuri și concursuri, teren de minifotbal, teren de streetball, jocuri de fun basketball, tir cu arcul, pista de slow-biking, careul olimpic de joacă, panou de escaladă de 6 m, cursa cu obstacole pentru copii și multe altele. Pentru a marca #CelMaiMare100, scena Bucurie în Mișcare va găzdui în după-amiaza de 29 septembrie un extraordinar concert al trupei Subcarpați, recunoscută pentru felul în care unește trecutul cu prezentul în muzica sa.

Principalele puncte alte evenimentului:

Zona parcare autocare și acces. Această zonă este poziționată la Poarta VII a Cetății Alba Carolina (lângă Centrul Cultural Ryma). Majoritatea parcărilor de autocare și microbuze pentru grupurile de elevi din alte localități sunt poziționate în această zonă și vor fi marcate cu însemne speciale. Va exista o singură zona de acces în cadrul evenimentului; toate celelalte puncte de acces spre șanțurile Cetății Alba Iulia vor fi blocate.

Zona de ridicare a kit-urilor. Este poziționată în Piața Toboșarului, în interiorul șanțurilor Cetății, imediat după inrarea de la poarta a VII-a. În cadrul acestei zone vor fi amplasate 16 corturi aferente celor 16 zone care formează planul arhitectural al recordului.

Punctele de acces spre zona de pre-activare. Sunt poziționate imediat după zona de ridicare a kit-urilor și sunt în număr de 8. Trecerea prin aceste puncte se va face după controlul de securitate, prin scanarea voucherelor individuale primite de fiecare participant în kit-ul de participare.

Zona de pre-activare. Începe de la punctele de acces și continuă pe o distanță de aproximativ 800 de m până la intrarea în zona de record. Pe acest traseu, cei 151 de stewarzi vor prelua grupurile de participanți și vor pregăti intrarea în zona de record, în baza unui plan prestabilit.

Zona de record. Este poziționată în șanțul de la Poarta IV a Cetății. În această zonă va fi desenat planul arhitectural al recordului, adică harta României și numărul 100 în interiorul ei. Intrarea în zona de record se va face în grupuri de 50 de persoane însoțite de stewarzi, într-o ordine predefinită.

Zona de festival Bucurie în Mișcare. Este poziționată în Piața Cetății și în zonele adiacente. Va fi deschisă în 29 septembrie după ora 14 și pe întreg parcursul zilei de 30 septembrie.

Asociația 11even propune acest eveniment în special copiilor și tinerilor, pentru că vrea să-i ajute să învețe altfel despre istoria României și să le arate că și lor le stă în putere să facă lucruri pozitive pentru țară. Se mai pot face înscrieri – de grup, cu clasa sau individuale – până pe data de 21 septembrie, pe site-ul www.celmaimare100.ro.

#CelMaiMare100 este realizat cu sprijinul Kaufland România și cu suportul Primăriei Municipiului Alba Iulia. Parteneri principali în organizarea evenimentului sunt Liga Studenților din Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba Iulia și Inspectoratul Școlar Județean Alba.

Reguli generale „Cel mai mare 100”:

În cadrul recordului Cel mai mare 100 va exista o singură zonă de acces, poziționată la Poarta VII a Cetății Alba Carolina (lângă Centrul Cultural Ryma). Majoritatea parcărilor de autocare și microbuze pentru grupurile de elevi din alte localități sunt poziționate în această zonă și vor fi marcate cu însemne speciale.

Este posibilă participarea la record doar pentru persoane sau grupuri înscrise oficial prin formularele de pe site-ul www.celmaimare100.ro. Pentru a putea intra în zona de realizare a recordului, orice participant (individual sau coordonator al unei clase de elevi) trebuie să se afle pe lista de participare. În baza acestei liste, persoanele înscrise sau care reprezintă un grup de elevi vor putea ridica kit-ul de participare pentru fiecare participant individual.

În cadrul zonei de realizare a recordului va fi interzisă intrarea cu genți, rucsaci, umbrele, căciuli, șepcuțe sau pelerine ale participanților. Recomandăm elevilor care vin din alte localități să-și lase gențile în autocare/microbuze, urmând să le recupereze la finalizarea evenimentului.

Planul recordului prevede 16 zone distincte notate cu coduri individuale. În cadrul zonei de ridicare a kit-urilor, situată în Piața Toboșarului, imediat după intrarea de la Poarta VII a Cetății Alba Carolina, vor exista 16 corturi aferente celor 16 zone, urmând ca ridicarea kit-urilor de participare să se facă exclusiv de la cortul aferent zonei în care ați fost repartizat.

Cele 16 zone generale din planul recordului sunt împărțite în 151 de grupe de aproximativ 50 de participanți fiecare. Aceste grupe vor fi notate cu coduri individuale, iar fiecare grupă va avea un steward care va conduce participanții în locul alocat în cadrul planului de record.

Timpul estimat de la momentul ridicării kit-urilor până la intrarea în planul recordului este de aproximativ 2 ore și 30 de minute. Recomandăm participanților să vină cu micul dejun servit și pregătiți pentru o așteptare activă. În zona de pre-formare a recordului vor exista puncte de hidratare, diverse tipuri de fructe, toalete ecologice.

Accesul în zona destinată realizării recordului se va face doar în mod organizat, în grupuri de câte 50 de participanți conduși de câte un steward. Spațiul personal în cadrul planului de record este limitat, fiecare participant are alocată o zonă aproximativă de 40×50 cm. Nu recomandăm participarea persoanelor cu afecțiuni de inimă, tensiune, amețeli, vertij, diverse fobii.

Timpul estimat de la momentul intrării primului grup de 50 de participanți în zona de record, până la realizarea efectivă a recordului este de aproximativ 60 de minute.

Realizarea efectivă a recordului se va realiza printr-un start semnalizat de către moderatorul evenimentului și va dura exact 5 minute. În acest timp, totți participanții la record vor trebui să poarte pelerina primită în kit-ul de participare. La finalizarea recordului, marcată printr-un semnal de către moderator, vom realiza și tricolorul pe harta României prin șepcuțele primite în kit-ul de participare. Acest moment va fi semnalizat și explicat de moderatorul evenimentului.

La finalizarea evenimentului, părăsirea zonei se va face doar în grupuri organizate, pentru a evita orice tip de incidente. Ieșirile spre zona superioară a Cetății sau spre zonele de parcare vor fi marcate corespunzător. La aproximativ 2 ore de la finalizarea recordului (în jurul orei 16.00) va avea loc premierea în prezența reprezentantului Guinnes World Records și concert Subcarpați, în Piața Cetății. Acesta va fi și momentul în care vom da startul activităților din cadrul festivalului Bucurie în Mișcare.

Până în acest moment s-au înscris participanți din 65 de localități din țară, harta înscrierilor acoperind aproape toate zonele istorice ale României: Bucovina, Maramureș, Transilvania, Banat, Muntenia. Întregul eveniment va avea loc în dimineața zilei de 29 septembrie în zona de șanț a Cetății Alba Carolina, între poarta VII și poarta IV. Pe acest traseu se vor ridica kit-urile, se va trece prin porțile e acces, se va pre-forma planul recordului și apoi se va realiza recordul mondial. Întreagul proces este coordonat cu sprijinul a 330 de voluntari, atât din Alba Iulia, dar și din Râmnicu Vâlcea, Satu Mare sau Urlați, Prahova.

Programul evenimentului “Cel mai mare 100” / 29.09.2018

9.00 – 10.30 Acces eveniment & ridicare kit-uri (Poarta VII Centrul Ryma – Piața Toboșarului)
10.00 – 12.00 Acces în zona de preactivare și împărțire în cele 16 zone
12.00 – 13.00 Realizare record (zona de șanț Poarta IV)
13.00 – 13.30 Evacuare participanți spre Piața Cetății

16.00 – 16.30 Moment premiere Guinness World Records (Scena Pța. Cetății)
16.30 – 18.00 Concert Subcarpați (Scena Pța. Cetății)

Program “Bucurie în Mișcare” / 29-30.09.2018
Sâmbătă
14.00 – 16.00 Activități sportive (Piața Cetății / scena Pța. Cetății)
18.00 – 20.00 Activități sportive & zona de relaxare
(Piața Cetății & zona de iarbă intrare Traseul celor 3 fortificații)
20.00 – 22.00 Mix MC Scenă (Scena Pța. Cetății și zone adiacente)
Duminică
10.00 – 19.00 Activități sportive & demonstrații
(Piața Cetății / scena Pța. Cetății / zona de iarbă intrare Traseul celor 3 fortificații / esplanada Catedralei Romano-Catolice )

13.00 – 17.00 Competiții sportive diverse (Baza sportivă Țălnar)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax