Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Centre de permanenţă cu minim 5 posturi de medic la țară și în orașele mici. OUG emisă Guvern

Publicat

Guvernul a adoptat miercuri o ordonanţă potrivit căreia se pot organiza centre de permanenţă cu minim 5 posturi de medic în mediul rural şi în zona urbană cu o populaţie sub 25.000 de locuitori.

Potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES de Guvern, prin această ordonanţă se pot organiza centre de permanenţă cu minim 5 posturi de medic, în mediul rural şi în zona urbană cu o populaţie sub 25.000 de locuitori, unde există deficit de medici de familie.

“Totodată, în centrele de permanenţă din zonele izolate şi greu accesibile, precum cele din Munţii Apuseni şi din Delta Dunării, medicii vor fi exceptaţi de la asigurarea serviciilor de gardă în program de continuitate, dată fiind distanţa mare care trebuie parcursă de medicul de familie de la cabinet la centrul de permanenţă.

În aceste situaţii, programul de funcţionare al centrelor de permanenţă se poate stabili prin decizie a direcţiei de sănătate publică judeţeană, cu aprobarea Ministerului Sănătăţii, la propunerea medicului coordonator al centrului de permanenţă”, subliniază reprezentanții Guvernului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate