Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Centru de colectare deșeuri din construcții și voluminoase, la Alba Iulia. Elaborarea PUZ, în consultare publică

Publicat

La Alba Iulia urmează să fie construit un centru de colectare prin aport voluntar, în zona cartierului Gheorghe Șincai (Lumea Nouă), în partea de est a stației de transformare. Accesul se va putea face de pe străzile Gheorghe Șincai și Victor Babeș, prin intermediul unei noi străzi. 

În noul centru de colectare cetățenii vor putea depozita, gratuit, deșeuri din construcții, din grădină, deșeurile electrice / electronice, deșeurile periculoase sau voluminoase.

Primăria Alba Iulia a lansat miercuri, în consultare publică, elaborarea PUZ (Planului Urbanistic Zonal) pentru modificarea reglementărilor locale în vederea construirii unui centru de colectare deșeuri cu aport voluntar.

Potrivit proiectului, noul centru de colectare a deșeurilor urmează să fie construit în zona stației de transformare, în cartierul Gheorghe Șincai (Lumea Nouă). Pentru asigurarea accesului din străzile Gheorghe Șincai și Victor Babeș urmează să fie amenajată o stradă nouă, cu o lățime de 6 metri.

Investiția este finanțată din fonduri PNRR, valoarea eligibilă a proiectului fiind de 3.830.914 lei fără TVA, la care se adaugă contribuția proprie a beneficiarului – cheltuieli ce pot apărea pe durata implementării proiectului.

Suprafața terenului pe care va fi amenajat centrul de deșeuri este de 2.418,85 mp, iar locația este în zona fostului Talcioc, pe strada Gheorghe Șincai.

Platforma va fi prevăzută cu următoarele dotări:

  • un container tip baracă pentru administrație
  • un container supraveghere, prevăzut cu un mic depozit de scule și două grupuri sanitare, unul pentru angajatul platformei, altul pentru cetățenii care aduc deșeuri
  • un container tip baracă, frigorific, pentru cadavre de animale mici de casă, câini, păsări
  • un container de tip baracă pentru colectarea deșeurilor periculoase (vopsele, bidoane de vopsele sau diluanți, medicamente expirate, baterii)
  • trei containere prevăzute cu presă pentru colectarea deșeurilor de hârtie/carton, plastic respectiv textile
  • trei containere închise și acoperite de tip walk-in, pentru colectarea deșeurilor electrice/electronice, a celor de uz caznic (frigidere, televizoare) și a celor de mobilier din lemn
  • două containere de tip skip, deschise, pentru deșeuri de sticlă – geam, respectiv sticle / borcane / recipiente
  • trei containere deschise, înalte, de tip ab-roll, pentru anvelope, deșeuri metalice, deșeuri de curte / grădină (crengi, frunze, etc.)
  • trei containere deschise, joase, de tip ab-roll, pentru deșeuri din construcții, moloz
  • separator de hidrocarburi pentru toată platforma carosabilă
  • două scări mobile metalice pentru descărcarea deșeurilor în containerele deschise înalte
  • stâlpi de iluminat și camere de supraveghere (8 buc.)

Amplasamentul va fi împrejmuit cu un gard din panouri bordurate. Este prevăzută, de asemnea, o zonă verde cu gazon și o plantație perimetrală de protecție.

Pentru protecția containerelor deschise se va realiza o copertină pe structură metalică ușoară.

În zona de acces principal se va monta un cântar (sarcină maximă – 50 tone) pentru camioane (cap tractor).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. cosmin

    miercuri, 12.04.2023 at 19:55

    cum sa pui scara la container cand peste tot pe unde am vazut partea de unde se arunca este supraelevata cu inaltimea containerelor deci esto o supraelevare pentru masinile mici cu remorca de unde arunci in jos in containerul respectiv
    si unde persoana responsabila cu reciclatul poate vedea in orice moment ce se arunca.si te poate obliga sa scoti daca ai aruncat haine la moloz vata de sticla la lemn si asa mai departe .
    daca tot facem hai sa facem cum trebuie
    nu sa uri e scara cu carca si sa golesti in container

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax