Connect with us
Publicitate

ABRUD

Centru de colectare prin aport voluntar, la Ciuruleasa. Unde va fi amplasat și ce deșeuri vor putea preda cetățenii

Publicat

Centru de colectare prin aport voluntar, la Ciuruleasa. Locuitorii din comuna Ciuruleasa vor putea scăpa mai ușor de anumite deșeuri, precum echipamente electrice și electronice, deșeuri voluminoase, deșeuri din construcții, anvelope sau baterii uzate. Un centru de colectare prin aport voluntar urmează să fie construit în localitatea Ciuruleasa, pe un teren de peste 2.000 mp, lângă pârâul Cernița. 

Primăria Ciuruleasa a lansat pe 5 martie, în SEAP, o licitație pentru construirea unui centru de colectare prin aport voluntar în comună.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 3.479.657,3 lei, fără TVA. Investiția este finanțată prin PNRR.

Potrivit documentației, scopul principal al investiției este de a reduce, până la eliminare, depozitările ilegale de deșeuri, dar și de a îmbunătăți ratele de colectare selectivă a deșeurilor provenite din gospodăriile cetățenilor. Prin acest centru, cetățenii și agenții economici vor putea duce în mod voluntar deșeurile menajere care nu pot fi colectate în sistem „door-to-door” (deșeuri reciclabile și biodeșeuri), deșeurile voluminoase, textile, deșeuri din lemn, anvelope, echipamente electrice și electronice, baterii uzate, etc.

Noul centru de colectare va fi compus dintr-o platformă betonată pe care se vor amplasa 12 containere pentru colectare deșeuri provenite de la gospodării sau instituții.

Este vorba despre deșeuri cu conținut periculos, materiale textile, bunuri reutilizabile, ambalaje metalice, obiecte de uz casnic, sticlă, deșeuri electrice și electrocasnice, materiale plastice, hârtie / carton, lemn și mobilier, deșeuri vegetale și deșeuri din construcții.

Centru de colectare prin aport voluntar, la Ciuruleasa

Se vor amenaja circulații auto asfaltate pentru accesul cetățenilor cât și pentru acces autospecială de transport containere.

De asemenea, se vor amplasa încă două containere prefabricate care vor avea rol de pază, spațiu administrativ și grupuri sanitare respectiv un container prefabricat ce va fi pentru magazie.

Terenul urmează să fie împrejmuit pe patru laturi, doar în zona platformei, cu gard din plasă prefabricată, cu o înălțime de 2 m.

Suprafața totală a platformei amenajate parțial cu asfalt respectiv cu beton va fi de circa 2.062 mp. Zona verde amenajată din imediata vecinătate a acesteia pe o lățime de 2 m va avea o suprafață de 453,18 mp.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax