Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Centru de competențe în securitate cibernetică, la Colegiul Național „HCC” din Alba Iulia. Ce vor putea învăța elevii

Publicat

La Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia se va deschide un centru de competențe în securitate cibernetică. Elevii vor avea ocazia să învețe despre un domeniu mai puțin explorat în liceu.

Prin intermediul acestuia, experți și profesori din domeniu vor preda lecții de securitate cibernetică și se vor organiza workshop-uri.

Elevii vor putea să își exerseze abilitățile în cadrul laboratoarelor practice și la competiții naționale și internaționale precum:

Olimpiada de Securitate Cibernetică, European Cyber Security Challenge, Concursuri Capture-The-Flag și multe altele.

Securitatea cibernetică este un domeniu neexplorat de liceeni, deoarece nu există direcție clară în programa de învățământ standard, potrivit reprezentanților colegiului.

În cadrul centrului se vor preda subiecte precum Penetration Testing, Open-Source Intelligence (OSINT), Threat Intelligence, Forensics, Securitate Software si Hardware, Analiza Malware etc.

Inițiativa organizării acestui centru aparține unui fos telev al Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia, Cristian Cornea. Acesta va asigura dotarea centrului și formarea elevilor. ”Cristian este expert în securitate cibernetică, trainer, antreprenor și un membru implicat în comunitatea de cybersecurity din întreaga lume”, spun reprezentanții colegiului.

Deschiderea centrului va avea loc la începutul anului școlar 2024-2025. Activitățile vor fi destinate elevilor din cadrul Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax