Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Centru de recuperare şi reabilitare pentru persoanele cu handicap psihic la Ocna Mureş. CJ Alba va prelua un spaţiu pentru amenajare

Publicat

centru galda de jos Autorităţile judeţene iau în calcul amenajarea unui centru de recuperare şi reabilitare pentru persoanele cu handicap psihic la Ocna Mureş, având în vedere că baza de la Galda de Jos a devenit neîncăpătoare.

În şedinţa din 29 iunie, se propune aprobarea transferului unui imobil din administrarea administraţiei locale din Ocna Mureş către CJ în acest scop.

În documentaţia de proiect se precizează că Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Alba, încearcă rezolvarea problemei lipsei acute de spaţii pentru instituţionalizarea în bune condiţii a persoanelor adulte cu handicap.

În Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică de la Galda sunt instituţionalizaţi peste 280 persoane cu handicap psihic, majoritatea cu boli psihice majore, iar presiunea pentru internare este foarte mare. Spaţiul fiind insuficient, a fost închiriat, în codiţiile legii, un vechi castel, cu o chirie de 8.000 lei/lună, care însă este utilizabil în proporţie de 45-55%, aflându-se într-un stadiu avansat de degradare, potrivit sursei citate.

În condiţiile în care numărul de beneficiari ar scădea la 180-200, va fi posibilă recompartimentarea centrului cu organizarea activităţilor de pregătire a hranei în corpul principal şi se va putea renunţa la spaţiile închiriate, mai precizează iniţiatorii.

Consiliul Judeţean Alba a identificat bunul imobil situat administrativ în oraşul Ocna Mureş, strada Mihai Viteazul nr. 55, compus din teren în suprafaţă de 5850 mp din acte (5610 mp măsuraţi) şi din clădire în suprafaţă construită de 1151 mp, în care a funcţionat o secţie de recuperare medicală pe bază de tratament, ca un posibil sediu pentru centrul de recuperare şi reabilitare pe care Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba intenţionează să îl dezvolte.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax