Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Proiect votat de CJ Alba: Centru de vizitare la „Poarta Raiului”

Publicat

Consilierii judeţeni au supus, joi, la vot un proiect  ce completează o hotărâre anterioară a Consiliului privind cuprinderea în domeniul public al judeţului Alba a unei suprafeţe de păşune situată în extravilanul comunei Şugag. Pe acest teren urmează să fie amplasate obiecte de uz şi interes public în vederea dezvoltării unei staţiuni turistice la standarde europene şi a unei baze Salvamont.

Terenul face parte din aria naturală protejată „Frumoasa”, obiectiv pentru care a fost depus un proiect de management integrat a siturilor „Frumoasa”, în cadrul Programului Operaţional Sectorial Mediu -POS Mediu 2007-2013. Acest proiect de hotărâre prevede finanţarea unui „Centru de vizitare” pe o suprafaţă de 4.093 metri pătraţi şi introduce solicitarea ca în hotărârile emise de unităţile administrativ-teritoriale să se facă dovada că terenurile pe care se vor realiza proiectele se află în proprietatea publică şi că sunt puse la dispoziţia beneficiarului pentru implementarea acestora.

Consilierii au aprobat punerea la dispoziţia proiectului Managementul integrat al siturilor „Frumoasa” a acestei parcele de teren, dezlipită din suprafaţa de 26.697 de metri pătraţi de păşune, pentru construirea acestui Centru de Vizitare cu condiţia ca aceasta să nu poată fi trecută în domeniul privat, pe o perioadă legală de existenţă a construcţiei edificate ori pe perioada de existenţă a regimului de arie naturală protejată.

Reamintim că, în luna februarie, Consiliul Judeţean Alba a finalizat Planul Urbanistic Zonal pentru zona turistică Poarta Raiului. Atunci, administraţia judeţeană şi-a exprimat intenţia de a dezvolta în zonă o staţiune turistică şi această bază Salvamont. Scopul acestui proiect a fost dezvoltarea potenţialului turistic în toate anotimpurile şi nu doar iarna, când au la dispoziţie pârtiile din zona Şureanu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax