Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Centru de zi pentru adolescenți aflați în situație de risc, la Alba Iulia. Unde va fi construit

Publicat

alba iulia

La Alba Iulia va fi amenajat un centru de zi pentru copii cu vârste între 14 și 18 ani, aflați în situații de risc privind separarea de familie sau abandonul școlar. 

Direcția de Asistență Socială (DAS) Alba Iulia a identificat peste 40 de copii cu vârste între 14 și 18 ani, analizând familii cu nevoie materiale și financiare, în cadrul cărora riscul de separare a copilului și cel de abandon școlar este crescut.

În Alba Iulia nu sunt alte centre de zi care să ofere servicii pentru acest segment de vârstă, potrivit sursei citate.

Prin urmare, DAS Alba Iulia va depune o cerere de finanțare pentru construirea unui centru de zi pentru copii aflați în situație de risc de separare de părinți. Acesta va fi sotate pentru o buno funcționalitate.

Valoarea maximă eligibilă a proiectului este de 484.000 euro fără TVA.

Etaj construit la clădirea Centrului ”Sfânta Maria”

Propunerea este de construire a încă unui etaj la clădirea în care funcționează Centrul de consiliere și sprijin pentru copii ”Sfânta Maria”, cu o suprafață de 359,10 mp.

Zona în care sunt cabinetele medicale va fi înlocuită cu casa scării pentru acces la etaj și lift de acces pentru persoane cu dizabilități.

La etaj se vor amenaja sală de sport, sală de mese, birou de consiliere psihologică, birou de personal, bibliotecă/sală de lectură, sală de activități și grupuri sanitare.

Centrul de zi pentru copii aflați în situație de risc, numit ”Sf. Stelian”, va fi înființat fără personalitate juridică, cu sediul în Alba Iulia, strada Arnsberg 34A.

Valoarea totală a investiției este de 2.789.485 lei, din care construcții-montaj 1.760.299 lei.

Proiectul de finanțare va fi în valoare de 2.801.540 lei (inclusiv TVA), din care valoare totală eligibilă în cadrul PNRR de 2.390.000 lei și neeligibilă 411.540 lei (TVA).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax