Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Centru de zi pentru persoane vârstnice din Alba Iulia, extins și modernizat printr-o investiție de peste 2,2 milioane de lei

Publicat

Centrul de zi pentru persoane vârstnice din Alba Iulia se află în prezent într-un proces de extindere și modernizare. Proiectul urmărește creșterea numărului de beneficiari ai centrului, de la aproximativ 800 în prezent la peste 1.200 la finalizarea lucrărilor, crearea unui serviciu nou de kinetoterapie și dotarea clădirii cu echipamente, instalații și mobilier.

Prin proiect se vor realiza lucrări de extindere cu 85 de mp a infrastructurii serviciului social “Centrul de zi pentru vârstnici” Alba Iulia, în suprafața actuală de 545 mp. De asemenea se vor realiza lucrări de reabilitare și modernizare a acestuia prin dotarea cu echipamente, instalații și mobilier adaptate nevoilor persoanelor vârstnice și crearea unui serviciu nou de kinetoterapie în cadrul Centrului. Se vor mai achiziționa echipamente pentru dotarea cabinetului psihologic, a bucătăriei, a vestiarelor și a cabinetului medical, corpuri de bibliotecă și aparate de aer condiționat, mobilier pentru sala de jocuri și pentru sala de terapie ocupațională.

În luna iunie 2019, Primăria Alba Iulia a lansat o licitație privind Servicii de proiectare faza PAC (DTAC).+P.T.+D.D.E.+ C.S. și asistenţă tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul Extindere, reabilitare și modernizare infrastructură Serviciul social „Centrul de zi pentru persoane vârstnice” din Alba Iulia. La licitație s-au prezentat trei ofertanți, iar contractul în valoare de 55.500 de lei a fost câștigat de Archistudio SRL din Petroșani, Hunedoara.

„Ne-am propus extinderea, modernizarea, dotarea cu echipamente, instalații și mobilier adaptate nevoilor persoanelor vârstnice a Centrului de zi pentru persoane vârstnice Alba Iulia. Prin proiect se urmărește creșterea numărului de persoane vârstnice peste 65 de ani care beneficiază de serviciile centrului de la aproximativ 800 de persoane în prezent, la peste 1.200 de persoane la finalizarea acestui proiect, creșterea capacității administrative a centrului, promovarea voluntariatului și a îmbătrânirii active la nivelul municipiului Alba Iulia”, a transmis Paul Voicu, viceprimar cu atribuții de primar, miercuri, într-o conferință de presă.

Potrivit acestuia, investiția presupune:

  • reabilitarea unei suprafețe de peste 545 de metri pătrați
  • extinderea centrului cu 85,7 de metri pătrați
  • înființarea unui serviciu nou de kinetoterapie și amenajarea unei săli dedicate
  • modernizarea cabinetului medical
  • amenajare și dotare sală de terapie ocupațională
  • dotare sală de gimnastică
  • realizarea unui sistem de management inteligent al clădirii. „Efectiv, de pe un device se poate discuta în orice secundă și regla temperatura, apa, apa caldă, deci toate condițiile respective vor fi administrate la un nivel smart”, a mai explicat Paul Voicu.

Proiectul are o valoare nerambrusabilă de 2,2 milioane de lei. Contribuția proprie a municipiului Alba Iulia este de 45.000 de lei, iar cheltuielile neeligibile sunt de 38.700 de lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax