Connect with us
Publicitate

AIUD

Centru fix de colectare a deșeurilor voluminoase, periculoase și a echipamentelor electrice, la Aiud. Unde este amplasat

Publicat

Primăria Aiud pune la dispoziția locuitorilor municipiului un centru fix de colectare a deșeurilor voluminoase, periculoase și a echipamentelor electrice și electronice. Municipalitatea anunță că cinci containere metalice sunt amplasate pe strada Tribun Tudoran.

Potrivit reprezentanților Primăriei Aiud, locuitorii municipiului Aiud vor depune deșeurile voluminoase, cele periculoase și echipamentele electrice și electronice doar la centrul fix de colectare situat pe strada Tribun Tudoran, nr. 72 G, în vecinătatea Stației de transfer Aiud.

Primăria municipiului Aiud a anunțat că pune la dispoziție un centru fix de colectare a deșeurilor care este prevăzut cu un container metalic cu capacitatea de 13,5 mc pentru deșeurile voluminoase și patru containere metalice cu capacitatea de 1,1 mc pentru deșeuri de echipamente electrice și electronice, baterii și acumulatori.

Deșeurile voluminoase sunt următoarele:

– mobilier, comode, mese de cafea, mese de toaletă, mese decorative, mese de scris pentru copii, rafturi, etajere, etajere metalice, covoare, carpete, preșuri, canapele, paturi, dulapuri, birouri, scaune, banchete, saltele, oale, ceasuri, perdele, draperii, dulapuri de baie, suporturi prosoape, obiecte sanitare, căzi, vase de toaletă, robineți, cabine de duș (fără sticlă), suporturi, baterii sanitare, chiuvete, bideuri, capace vase de toaletă, lavoare, rezervoare de apă pentru vase de toaletă, obiecte mari de folosință îndelungată precum: calorifere fontă, calorifere aluminiu, uși, tocuri de uși și tocuri de geamuri (fără sticlă), fără tâmplărie PVC.

Colectarea deșeurilor voluminoase și a deșeurilor electronice se efectuează respectând procesul de colectare selectivă a deșeurilor, depozitarea altor tipuri de deșeuri decât cele inscripționate în containerele special amplasate sau depozitarea deșeurilor pe lângă containere fiind strict interzisă.

Ce amenzi riscă cetățenii dacă nu duc deșeurile la centrul de colectare din Aiud

”Precizăm faptul că amplasamentul centrului fix de colectare a deșeurilor voluminoase, a deșeurilor periculoase și a deșeurilor de echipamente electrice și electronice este dotat cu sistem de monitorizare video.

Depozitarea acestor deșeuri în oricare alt loc de pe domeniul public constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 1.000 lei și 1.500 lei, precum și cu obligația depozitării deșeurilor conform legii”, au transmis reprezentanții Primăriei Aiud.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax