Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Centru multicultural la Aiud: Consiliul Județean și Primăria se asociază pentru studiul de fezabilitate. Investiția, 80.000 lei

Publicat

Primăria Aiud și Consiliul Județean Alba pregătesc actele pentru construcția unui centru multicultural în municipiu. Vor semna un acord de asociere și vor împărți cheltuielile pentru realizarea studiului de fezabilitate.

Proiectul intră la aprobare în ședința Consiliului Județean de marți. Este vorba despre Acordul de asociere între UAT – Municipiul Aiud prin Consiliul local al municipiului Aiud şi UAT – Județul Alba prin Consiliul Judeţean Alba pentru realizarea în comun a Studiului de fezabilitate al obiectivului de investiții: „Centrul multicultural Liviu Rebreanu Aiud”.

”La momentul actual municipiul Aiud nu dispune de un centru cultural corespunzător, în care locuitorii orașului să-și poată petrece, în mod plăcut și educativ, o parte a timpului liber avut. Investiția avută în vedere urmăreşte crearea unui centru cultural multifuncțional, la standarde europene, dotat cu toate mijloacele tehnice necesare pentru atingerea scopului propus – dezvoltarea unui sistem de spectacole de teatru, film, conferințe, întâlniri, dezbateri, expoziții din diverse domenii culturale. Obiectivul general al proiectului constă în a oferi locuitorilor orașului un nucleu cultural, spre care să se îndrepte pentru petrecerea timpului liber”, se arată în documentația orașului.

Centrul multicultural ”Liviu Rebreanu” Aiud se va construi pe un teren de 2.335 mp. Potrivit reprezentanților primăriei, clădirea va fi ridicată în locul cinematografului ”Progresul”, dărâmat anul trecut.

Va avea sală de spectacole (multifuncțională), sală studio, bibliotecă, centru de informare turistică (pentru DJ 107 I), spații administrative, dar și spații pentru spectacole în aer liber și parcaje.

Valoarea necesară pentru elaborarea Studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiții „Centrul multicultural Liviu Rebreanu Aiud” este de 80.000 de lei cu TVA, din care Consiliul Județean va suporta jumătate.  

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax