Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Centrul de Cultură Augustin Bena Alba: Momente muzicale și coregrafice de mare valoare la Festivalul Internațional de Folclor Aiud

Publicat

Publicul Festivalului Internațional de Folclor de la Aiud s-a putut bucura, vineri seara, de două momente de folclor muzical și folclor coregrafic de mare valoare oferite de cele două gazde ale festivalului: Ansamblul Folcloric al Județului Alba și Ansamblul Folcloric „Doina Aiudului”.

Cele două ansambluri au pus în scenă două momente artistice de excepție. Ansamblul Folcloric al Județului Alba, dirijat de Alexandru Pal, a evoluat alături de interpreții Roxana Reche, Dorina Narița, Floricica Moga și Nicolae Plută.

Festivalul continuă, sâmbătă, cu evoluția celorlalte ansambluri folclorice invitate din Mexic, Turcia, Slovacia, Serbia, Bulgaria, Polonia, Macedonia de Nord și România.

Municipiul Aiud găzduiește în perioada 28 – 31 iulie 2022 Festivalul Internațional de Folclor, eveniment ajuns la ediția a X-a. Festivalul se desfășoară în Piața „Dr. Constantin Hagea” din municipiu și reunește în acest an peste 300 de dansatori și interpreți, membri ai unor ansambluri folclorice din Mexic, Turcia, Slovacia, Serbia, Bulgaria, Polonia, Macedonia de Nord și România.

Alături de ansamblurile din străinătate, publicul spectator se va bucura de prezența artiștilor români din cadrul: Ansamblului Folcloric „Lugojana” din Lugoj, Ansamblul de dansuri maghiare „Pioacs” din Ciumbrud, Ansamblul profesionist „Mureșul” din Târgu Mureș, Ansamblul profesionist „Ceata Junilor” Sibiu.

Festivalul a debutat joi, 28 iulie 2022, urmând ca în fiecare seară ansamblurile folclorice participante să încânte publicul cu minunatele costume populare, precum și cu muzica și dansurile specifice fiecărei țări.

Ca în fiecare an, festivalul a debutat cu tradiționala paradă a portului popular.

Fiecare seară a festivalului este prezentată de jurnalista Andreea Bogdan.

Festivalul Internațional de Folclor de la Aiud este organizat de Centrul de Cultură „Augustin Bena” din subordinea Consiliului Județean Alba și Centrul Multicultural „Liviu Rebreanu” din subordinea Primăriei Municipiului Aiud, sub egida CIOFF – Consiliul Internațional al Organizatorilor de Festivaluri de Folclor, partener oficial al UNESCO.

credit foto: Vasile Sârb – fotograf CCAB

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax