Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba: Sfârșit de an cu multe evenimente pentru clasele Școlii de Arte și Meșteșuguri

Publicat

Clasele de specialitate ale Școlii de Arte și Meșteșuguri din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba au avut un sfârșit de an cu multe evenimente și producții artistice tematice. Și-au demonstrat competențele dobândite la orele de curs.

Cursanții au participat la diferite spectacole artistice, dar au organizat și propriile lor producții în fața publicului și a celor dragi.

Exemple sunt recitalurile organizate de cele mai noi clase ale Școlii de Arte și Meșteșuguri

  • clasele de „Jam Session Band”, „Instrumente tradiționale cu coarde” și „Instrumente de percuție – Good Vibes”.

Cursul ”Jam Session Band”

„Jam Session Band” este o nouă specializare care se adresează elevilor care doresc să învețe să cânte într-o trupă de pop-rock. Cursanții învăță cum să improvizeze și să comunice într-un mediu de colaborare muzicală.

Cursul este ideal pentru muzicienii care doresc:

  • să-și îmbunătățească abilitățile de improvizație și de comunicare
  • să exploreze noi stiluri și abordări muzicale.

Cursul ”Good Vibes”

„Good Vibes” este o specializare care asigură o incursiune în lumea instrumentelor de percuție.

Acest curs se concentrează pe învățarea și dezvoltarea abilităților de cântat în grup la diferite instrumente de percuție.

Cursanții vor învăța despre diversele instrumente de percuție, cum ar fi

  • xilofon, glockenspiel, boomwhackers, tobe africane, tamburine, triangle, maracas, claves, etc.

Vor învăța cum să utilizeze aceste instrumente în cadrul unei piese muzicale și cum să își coordoneze acțiunile pentru a crea o interpretare armonioasă.

Școala de Arte și Meșteșuguri din Alba Iulia

„Cursanții claselor de specialitate ale Școlii de Arte și Meșteșuguri încheie un nou an pe parcursul căruia au dobândit competențe artistice sau meșteșugărești.

Ca de fiecare dată, această perioadă este folosită pentru prezentarea pregătirii profesionale a cursanților în cadrul unor evenimente și producții artistice.

Ne mândrim cu rezultatele cursanților și profesorilor noștri, dorindu-le tuturor succes în noul an și cât mai multe realizări.

Datorită lor Școala de Arte și Meșteșuguri din Alba este un etalon al calității și al seriozității în învățământul vocațional din România”, a spus Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” din Alba.

Școala de Arte și Meșteșuguri a fost înființată în anul 1969.

În prezent funcționează ca serviciu în cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena”.

Vine în întâmpinarea cererilor tot mai numeroase de formare continuă și petrecere a timpului liber, dar și a necesității de a conserva, promova și valorifica meșteșugurile tradiționale românești.

Peste 300 de cursanți

De la înființare și până în prezent, peste 10.000 de cursanți au luat parte la cursurile educaționale. Mulți dintre aceștia reprezentă la ora actuală repere culturale și artistice în domeniile pe care le-au aprofundat în cadrul instituției.

În acest an, 330 de noi cursanți s-au înscris pentru a studia la clasele instituției. Reprezintă totodată un nou record în activitatea de peste 50 de ani a școlii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax