Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba: „Zi-i bade cu fluiera”, la Șugag. Una dintre cele mai vechi serbări pastorale din România

Publicat

Comuna Șugag se va afla în sărbătoare, sâmbătă și duminică ( 20 – 21 mai 2023), când va avea loc o nouă ediție a serbării pastorale „Zi-i bade cu fluiera”.

Evenimentul, ajuns în acest an la cea de-a 47- a ediție, este una dintre cele mai vechi sărbători pastorale din România.

„Sărbătoarea „Zi-i bade cu fluiera” este o întâlnire tradițională a păstorilor din Șugag și de pe Valea Sebeșului, fiind una dintre cele mai vechi serbări pastorale din România.

Evenimentul păstrează această întâlnire tradițională a păstorilor din zonă, dar este și un proiect cultural care promovează folclorul și tradițiile românești.

În centrul întregii sărbători se află fluierul, instrumentul tradițional specific păstorilor”, a spus Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc, sâmbătă, la ora 18:00, fiind urmată de un concert al trupei Nexxt Band și o discotecă în aer liber.

Cea de-a doua zi a serbării de la Șugag va începe la ora 12:00 cu un spectacol folcloric extraordinar în care vor evolua: Grupul instrumental tradițional „Fluierașii din Șugag”, Ansamblul Folcloric al Județului Alba (dirijor Alexandru Pal) și interpreții Roxana Reche, Nicolae Plută, Dorina Narița, Floricica Moga, Ansamblul Folcloric al Casei de Cultură din Băbeni (Vâlcea), Ansamblul Folcloric „60 Plus” din Alba Iulia și Grupul instrumental condus de Adrian Neamțu, alături de soliștii Robert Târnăveanu, Claudiu Crețu și Ionuț Mincu.

Serbarea pastorală „Zi-i bade cu fluiera” este organizată de Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena”, Primăria și Consiliul Local Șugag și Asociația Crescătorilor de Animale Șugag.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax