Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Centrul de Cultură Augustin Bena din Alba organizează spectacole în regim propriu. Investiții în scenă, sonorizare și generator

Publicat

Centrul de Cultură „Augustin Bena” din Alba a investit în propria logistică – scenotehnică, aparatură de sunet, dar și garduri de delimitare și scaune de exterior – astfel încât să poată organiza în regim propriu orice tip de eveniment cultural. Punerea în funcțiune a întregii logistici pe care instituția de cultură a achiziționat-o în ultimele luni a reprezentat un punct important al primelor evenimente culturale desfășurate la Alba Iulia, după începerea pandemiei. 

Valoarea totală a investițiilor depășește suma de 500.000 de lei, centrul fiind printre singurele instituții de cultură din țară care, la ora actuală, dispune de absolut toată logistica necesară organizării în regim propriu a evenimentelor cultural-artistice în aer liber.

Potrivit anunțurilor publicate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), scena mobilă a costat 277.300 de lei, autoutilitara mixtă Mercedes Benz de 7+1 locuri – 168.000 de lei, generatorul industrial de 55 kVA, diesel, cu remorcă – 50.400 de lei iar 200 de scaune din plastic – 6.300 de lei.

„În ultimii doi ani, cu ajutorul Consiliului Județean Alba, Centrul de Cultură „Augustin Bena” a căutat continuu să eficientizeze cheltuirea banului public, să găsească soluțiile cele mai potrivite pentru multitudinea și diversitatea de proiecte implementate pe plan județean și național, cu scopul reducerii costurilor de închiriere echipamente, dar și creșterii veniturilor proprii generate de instituție. Centrul de Cultură „Augustin Bena” este astăzi o instituție autonomă din punct de vedere organizatoric, complet adaptată situației epidemiologice actuale având scenă mobilă de 10×8 m, autoutilitară mixtă, generator industrial, remorcă, peste 350 metri liniari de garduri de delimitare, peste 500 metri liniari de garduri de împrejmuire, scaune de exterior și sistem digital de sonorizare. De asemenea instituția are în dotare echipamente pentru acțiuni publicitare și de promovare: plotter pentru multiplicare afișe și robot automatizat pentru multiplicare CD-uri. Investițiile realizate vor fi amortizate în aproximativ 18 luni, doar din proiectele instituției noastră, fără a calcula parteneriatele și prestările de servicii”, a spus Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Centrul de Cultură „Augustin Bena” din Alba a organizat, duminică, primul eveniment cultural cu public după declanșarea pandemiei COVID 19, urmând ca luni să se desfășoare al doilea concert, ambele acțiuni având impuse măsuri ample de siguranță și de distanțare socială.

Vezi și LIVE VIDEO: Primul concert organizat la Alba Iulia, după starea de urgență. Muzică populară în Piața Cetății

Primul concert organizat în județul Alba după relaxarea restricțiilor privind prevenirea răspândirii coronavirusului s-a desfășurat, duminică, în Piața Cetății din Alba Iulia, publicul fiind invitat la un spectacol extraordinar de folclor. Luni, 8 iunie 2020, începând cu ora 18,00, este programat un recital cameral susținut de Cvartetul de coarde „Augustin Bena” al Județului Alba. În program sunt incluse lucrări de W.A. Mozart, A. Dvorak, F. Kreisler, D. Shostakovisch, P.I. Ceaikovski, J. Strauss, A. Piazzolla, B. Bartok.

Potrivit reprezentanților Centrului de Cultură, aceste acțiuni au însemnat o adevărată desfășurare de forțe și logistică pentru organizatori, astfel încât Piața Cetății din Alba Iulia a fost pregătită cu câteva zile înainte pentru cele două concerte, fiind delimitat perimetrul cu garduri de protecție, marcate locurile în care va fi amplasat fiecare scaun pentru spectatori, cu respectarea regulilor de distanțare socială și stabilite zonele de acces. Întreaga zonă a fost dezinfectată înainte și după concert, iar accesul la spectacol s-a făcut gradual, cu respectarea regulilor de distanțare socială și fiecare spectator a trecut printr-un triaj epidemiologic. Astfel, la intrarea în zona de concert, fiecărui spectator i s-a măsurat temperatura cu termometre non-contact, fiind interzis accesul persoanelor simptomatice cu tuse, strănut, rinoree, febră, stare generală modificată sau a celor cu temperatura măsurată mai mare de 37,3°C. De asemenea, pe toată perioada spectacolelor, fiecare participant a fost obligat să poarte mască.

Intrările în spațiul delimitat au fost dotate cu stații de dezinfectare pentru mâini Freestand, un produs românesc inventat și construit în întregime de o firmă din Alba Iulia. Stațiile sunt puse la dispoziție gratuit de către firma din Alba Iulia, în cadrul unui parteneriat încheiat cu Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba pentru susținerea organizării în condiții de siguranță a evenimentelor culturale cu public. Prin intermediul acestor stații, încărcate cu dezinfectant, spectatorii au fost obligați să se dezinfecteze în momentul accesului în spațiul de spectacol. Aceste măsuri urmează a fi impuse și la concertul susținut, luni, de Cvartetul de coarde „Augustin Bena” al Județului Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax