Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Centrul de sănătate multifuncţional de la Ocna Mureş ar putea fi deschis din toamnă, ca secţie externă a Spitalului Judeţean

Publicat

Autorităţile judeţene şi reprezentanţii Spitalului Judeţean Alba stabilesc, în perioada următoare, cu administraţia locală din Ocna Mureş, organizarea activităţii în centrul de sănătate multifuncţional ce va fi deschis în oraş şi care ar urma să rezolve problema lipsei serviciilor medicale de specialitate din zonă. Propunerea CJ Alba care va fi înaintată Ministerului Sănătăţii este de înfiinţare a centrului ca secţie externă a spitalului din Alba Iulia, cu patru compartimente: medicină internă, chirurgie generală, ginecologie, pediatrie. Dacă toate formalităţile vor fi îndeplinite la timp, noul centru ar putea fi deschis din toamnă.

Managerul spitalului din Alba Iulia, Nicoleta Coşarcă, a declarat pentru Alba24.ro că pentru deschiderea centrului există baza materială, aparatura şi paturile pentru pacienţi, urmând să fie decisă modalitatea în care va fi integrat personalul medical: medici pentru fiecare specialitate vizată în organizarea centrului, asistenţi medicali şi personal de îngrijire – o parte dintre aceştia ar putea să dorească să revină în urma redistribuirii în teritoriu după închiderea spitalului la Ocna Mureş.

Săptămâna aceasta, autorităţile judeţene vor înainta propunerea Ministerului Sănătăţii, urmând ca acesta să decidă înfiinţarea centrului.

Reamintim că, în şedinţa de miercuri, 14 august, Guvernul a aprobat desfiinţarea Spitalului orăşenesc Ocna Mureş, unitate care şi-a încetat activitatea în 1 aprilie 2011, din cauza reducerilor de cheltuieli impuse în perioada respectivă de Ministerul Sănătăţii, în vederea înfiinţării în locul acestuia a unui centru de sănătate multifuncţional.

În hotărârea de Guvern se menţionează că baza materială ale spitalului, achiziţionată cu finanţare de la bugetul de stat, inclusiv stocurile de medicamente şi materiale sanitare vor fi preluate de DSP Alba.

Prin Hotărârea nr. 56/9 aprilie 2013 a Consiliului Local al oraşului Ocna Mureş, s-a aprobat desfiinţarea unităţii sanitare cu paturi din oraş, în vederea demarării procedurii de înfiinţare în locul acestuia a unui centru multifuncţional de sănătate.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Alba şi ai Primăriei Ocna Mureş au considerat că soluţia cea mai bună pentru redeschiderea spitalului din oraş este deschiderea acestui centru, în coordonarea Spitalului Judeţean.

O altă soluţie avută în vedere de administraţia locală din Ocna Mureş a fost varianta amenajării unui centru multifuncţional de recuperare, bazat pe specificul balneoclimateric al zonei.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax