Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Centrul de Transfuzie Sanguină Alba: Apel pentru donarea de sânge în perioada de vară

Publicat

Centrul de Transfuzie Sanguină Alba trebuie să asigure necesarul de sânge și componente sanguine pentru cele șapte spitale din județ. Acest lucru este greu de realizat în perioada de vară, când numărul donatorilor de sânge este în scădere semnificativă.

„Mulți oameni sunt în concediu, iar elevii și studenții aflați în vacanță sunt plecați din localitate. În schimb, numărul bolnavilor spitalizați care au nevoie de transfuzie de sânge este la fel de mare ca în celelalte perioade din an. În aceste condiții este greu să livrăm către spitale întreaga cantitate de sânge solicitată”, au transmis reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină Alba.

Transfuzia de sânge este indicată în foarte multe situații: în primul rând cazurile considerate urgențe (accidente rutiere, accidente de muncă, etc.) pentru bolnavii internați în secțiile de Oncologie, Hematologie, ATI, Chirurgie, Ortopedie, Obstetrică-Ginecologie).

În spitale se fac multe intervenții chirurgicale care necesită transfuzie de sânge. Când stocul de sânge este insuficient aceste intervenții (programate) trebuie amânate.

„Rugăm persoanele care au mai donat sânge dar și care încă nu au făcut acest gest umanitar, să vină la Centrul de Transfuzie Sanguină Alba, aflat în curtea Spitalului Județean de Urgență Alba. În spital sunt mulți bolnavi care așteaptă o mână întinsă, așteaptă ca cineva să facă acest gest salvator pentru ei, să doneze sânge.

La un moment dat în viață, oricare dintre noi ar putea avea nevoie de sânge. Donarea de sânge salvează vieți. Dacă nu ar exista donatorii de sânge, astăzi mulți oameni nu ar mai fi în viață”, a transmis directorul CTS Alba, dr. Ana Savu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Cristina

    marți, 09.07.2019 at 21:22

    Am venit acum vreo săptămână din Sebeș, cu mașina, ca să donez sânge. Din păcate, m-am învârtit o jumătate de oră în jurul spitalului, n-am găsit nici un loc de parcare și a trebuit sa renunț. Nu am fost lăsată sa parchez mașina o jumătate de oră în curtea instituției. V-ați gândit vreodată că un lucru aparent insignifiant cum ar fi un loc de parcare pentru maxim o ora, cât durează donarea, este crucial pentru decizia de a dona? Menționez că la donarea anterioara am scăpat ca prin urechile acului de o amendă de parcare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax