Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Centrul de zi al Federaţiei Române pentru Copii, Comunitate şi Familie: 51 de copii din Alba Iulia, motivați să nu abandoneze școala

Publicat

Peste 50 de copii albaiulieni aflați în dificultate în ceea ce privește educația sunt ajutați să nu abandoneze școala. Această iniţiativă este materializată la Centrul de zi al Federației Române pentru Copii, Comunitate și Familie (FRCCF), inaugurat oficial joi, pe strada Iederei din Alba Iulia.

Centrul funcţionează din luna noiembrie 2010, unde un grup de 8 specialiști sunt zilnic alături de acești copii și încearcă să-i motiveze să înveţe. Copiii sunt selectați în special din școli și sunt cei care au rezultate școlare foarte slabe, probleme de comportament, motivație scăzută față de educaţie sau provin din familii cu o situație materială precară.

Zilnic, doi asistenți sociali, un profesor de Limba română, un profesor de Matematică, un psiholog, un învățător, un psihopedagog și un coordonator de centru lucrează cu copiii, după terminarea programului școlar, la Centrul de zi. Aici, aceştia primesc o gustare și încep să-și facă temele alături de asistenții sociali. Pe lângă activitatea de învățare, la centru sunt organizate drumeții, concursuri de dans sau de desen.

Dintre copiii cuprinşi în programe la centru, 38 au avut medii de sub 5, au fost corigenți sau repetenți, 20 au avut probleme de comportament, 31 au o motivație foarte scăzută față de școală și 36 prezintă stimă de sine scăzută. După două luni de consiliere psihologică, meditații la diferite materii sau sprijin la teme, 43 de elevi și-au îmbunătățit rezultatele școlare, 16 elevi și-au schimbat comportamentul, iar 18 dintre ei au avut o motivație mai bună față de școală.

Și părinții au parte de sprijin în ceea ce privește relația dintre ei și copii. Asistenți sociali se deplasează la domiciliu și le explică cât de important este pentru copiii lor să termine o formă de învățământ și să aibă o calificare profesională. Multi părinți sunt ajutați să înteleagă ce rol au un viața unui copil și cât de important este ca aceștia să fie motivați să învețe. Părinții care nu au un serviciu sunt ajutați să se integreze pe piaţa muncii.

Deocamdată, Centrul de zi se adresează doar copiilor din mediul urban, la nivel rural fiind foarte dificil de implementat un astfel de proiect, din cauza lipsei de personal şi logistică. La sate, abandonul școlar este mult mai mare, mulți băieți fiind considerați de către părinții lor drept forță de muncă și astfel sunt susținuți să rămână acasă. În România, 21% dintre școlari nu termină învățământul obligatoriu, pentru că nu reuşesc să promoveze examenul final, iar 2% abandonează școala, din motive financiare sau sociale.

Proiectul FRCCF intitulat „Vreau șă termin școala și eu” urmăreşte asigurarea condiţiilor pentru un număr de 400 de copii, care să nu abandonete şcoala până la sfârșitul anului 2012. De asemenea, 100 de părinți vor fi sprijiniţi să înteleagă importanța educației.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax