Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Centrul Etnografic al Județului Alba va fi deschis în Cetatea Alba Iulia. Comunicat al Centrului de Cultură „Augustin Bena”

Publicat

Centrul Etnografic al Județului Alba, instituție care va cuprinde colecții etnografice create prin colaborarea strânsă dintre Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba și Muzeul Național al Unirii, va fi deschis, vineri, 21 iulie 2023, în spațiile expoziționale de la Poarta a III-a a Cetății Alba Carolina.

Deschiderea oficială va avea loc la ora 11:00, iar vizitarea centrului de către public va putea fi posibilă începând cu ora 12:00.

Deschiderea centrului este inclusă, ca un preambul, în programul Târgului de Fete de pe Muntele Găina, manifestare programată în acest an în perioada 22 – 23 iulie 2023.

În cadrul noului centru vizitatorii vor putea vedea toate colecțiile, materialele de promovare, conservare și valorificare a patrimoniului cultural material și imaterial din județul Alba, colecții care sunt administrate și, după caz, realizate de cele două instituții de cultură subordonate Consiliului Județean Alba: Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba și Muzeul Național al Unirii.

„Centrul Etnografic al Județului Alba va avea un rol extrem de important în promovarea și valorificarea patrimoniului cultural material și imaterial al județului Alba.

Colecția etnografică creată prin colaborarea dintre Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba și Muzeul Național al Unirii este o veritabilă comoară, care reflectă bogăția, diversitatea și creativitatea creației populare a comunităților din județul Alba.

Sperăm că noul centru va întregi oferta culturală din Alba Iulia și va deveni un punct de atracție pentru toți cei care iubesc tradițiile și obiceiurile românești”, a spus Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Mii de oameni sunt așteptați și în acest an la Târgul de Fete de pe Muntele Găina, cea mai mare și cea mai cunoscută sărbătoare populară din România.

Târgul are o vechime de sute de ani și este organizat anual în cea mai apropiată duminică de sărbătoarea Sfântului Ilie (20 iulie).

Ediția din acest an se va desfășura în 22 și 23 iulie 2023, iar programul cultural-artistic cuprinde spectacole și concerte extraordinare susținute de o parte dintre cei mai îndrăgiți artiști români, târgul național al meșterilor tradiționali, difuzări de filme etnografice, momente comemorative, focuri de tabără și de artificii.

Târgul de Fete este o marcă înregistrată a Județului Alba, fiind organizată de Consiliul Județean Alba, Centrul de Cultură „Augustin Bena” și Primăria Comunei Avram Iancu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax