Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Centrul Militar Județean Alba: 46 de tineri din județul Alba au fost admiși în acest an în instituții militare de învățământ

Publicat

elevi

elevi militari colegiu alba iulia Centrul Militar Județean Alba a transmis că pentru anul școlar/universitar 2016-2017, din județul Alba au fost declarați admiși în instituțiile militare de învățământ un număr de 46 de tineri.

Majoritatea învaţă la Colegiul Militar din Alba Iulia, însă alţi tineri au ales Colegiul Militar din Craiova sau şcolile postliceale din Piteşti şi Bucureşti. De asemenea, 15 tineri din judeţul Alba sunt studenţi la academiile militare din Sibiu, Braşov, Bucureşti şi Târgu Mureş.

La Colegiul Naţional Militar ,,Mihai Viteazul” Alba Iulia sunt elevi 23 de tineri din Alba (din care trei sunt fete, iar dintre băieţi doi fraţi gemeni din oraşul Cugir).

La Colegiul Naţional Militar ,,Tudor Vladimirescu” din Craiova învaţă două tinere din Alba, prin transfer, una în clasa a X-a, una în clasa a XI-a).

În învăţământul militar postliceal, la Şcoala Militară de Maiştri şi Subofiţeri a Forţelor Terestre Piteşti învaţă 5 băieţi care provin din Alba. Alt tânăr din judeţ îşi continuă studiile la Centrul de Pregătire pentru Muzici Militare Bucureşti.

În ceea ce priveşte învăţământul militar universitar, la Academia Forţelor Terestre Sibiu sunt şase studenţi din Alba (o studentă şi cinci studenţi). Academia Forţelor Aeriene Braşov a fost aleasă de două tinere şi un băiat, pentru continuarea studiilor, iar Academia Tehnică Militară Bucureşti, de 4 tineri din Alba (o fată şi trei băieţi). La Institutul Medico-Militar Târgu Mureş învaţă doi tineri din Alba (un băiat şi o fată).

CMJ mai transmite că, pentru programul de formare soldaţi şi gradaţi profesionişti, au început pregătirea în centrele de instruire, în această toamnă, un număr de 26 de tineri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax