Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Centrul Militar Judeţean Alba: Condiţii pentru angajările în Armată, pe posturile de soldat gradat profesionist. Patru locuri la Alba Iulia

Publicat

militari

militari Centrul Militar Judeţean Alba transmite precizări despre angajările în Armată din această perioadă. Recrutările de candidaţi se fac la nivel naţional pentru ocuparea a 2.020 de posturi, patru dintre ele în Alba, de soldat/gradat profesionist, seria de instruire 2017.

În Alba Iulia sunt scoase la concurs 4 locuri pentru arma „Auto” pe care pot candida doar tinerii care posedă permis de conducere categoriile B,C iar în judeţele limitrofe aproximativ 114 locuri. Un candidat poate opta pentru orice loc scos la concurs la  nivel  naţional.

Data limită pentru depunerea dosarului de candidat este 25 noiembrie 2016.

Candidaţii vor trece printr-un proces de selecţie (testare psihologică, testare la pregătire fizică şi interviu de evaluare finală). Recrutarea presupune întocmirea unui dosar de candidat (inclusiv o vizită medicală), pe baza unor documente care atestă îndeplinirea unor criterii generale şi specifice.

Formarea soldaţilor/gradaţilor profesionişti se realizează prin absolvirea unui program de instruire cu o durată de aproximativ 4 luni şi  jumătate.

Candidaţii trebuie să aibă vârsta între 18  ani, împliniţi la data începerii programului de instruire şi de ce mult 50 de ani, împliniţi până la data încheierii primului contract de angajare.

De asemenea, candidaţii trebuie să fie absolvenţi cel puţin ai învăţământului general obligatoriu sau să facă dovada absolvirii acestuia, până la data începerii programului de instruire.

După repartiţia în unităţi militare, soldaţii şi gradaţii profesionişti încheie un contract de angajare cu durata de 4 ani. La expirarea acestuia, în cazul în care  optează să rămână în armată, pot încheia noi contracte de angajare, cu o durată de 2-3  ani.

Limita maximă de vârstă până la care pot fi menţinuţi în activitate soldaţii şi gradaţii profesionişti din Ministerul Apărării Naţionale este de 55 de ani.

Soldaţii şi gradaţii profesionişti constituie principala sursă de formare a subofiţerilor în activitate pe filiera directă, prin parcurgerea şi finalizarea studiilor  postliceale.

Informaţii suplimentare,  la sediul Centrului Militar Judeţean Alba situat în Alba Iulia, str. Regina Maria, nr. 6. Telefon / Fax: 0258.81.22.91

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax