Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Centrul Național de Informare și Promovare Turistică, înființat la Alba Iulia. Funcționarea acestuia, la aprobat în Consiliul Local

Publicat

cetatea alba carolina Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de aprobat, în ședința de joi, 22 octombrie, înființarea Centrului Național de Informare și Promovare Turistică, împreună cu programul de funcționare și regulamentul de organizare și funcționare. 

În prezent, accesarea informațiilor privind datele de interes general referitoare la România, prin intermediul unor centre specializate de informare și promovare turistică (atracții turistice, evenimente culturale și de afaceri, situri arheologice, structuri de primire, restaurante, posibilități de petrecere a timpului liber sau orice alte facilități ce pot însoți o călătorie turistică sau/și de interes turistic/sau mai scurt facilități de agrement), este aproape imposibilă din cauza inexistenței sau existenței sporadice a unor astfel de centre.

Zonele turistice nu dispun de o rețea corespunzătoare de centre multifuncționale specializate în turism, care să permită accesul turiștilor la informații, servicii de informare și evenimente specifice. Ca atare, crearea unei rețele naționale de centre de informare și promovare turistică (CNIPT) este extrem de importantă pentru turismul românesc.

Crearea unei rețele naționale de centre de informare coordonate în toate zonele turistice principale face și obiectul analizei și a recomandărilor Master Planului și vizează extinderea mesajului de ospitalitate față de oaspeți, oferindu-le acestora informații corecte pentru a-i sprijini în orientare, a spori confortul și a determina astfel aprecierea destinației lor.

Centru Național de Informare și Promovare Turistică de la Alba Iulia va avea ca obiect de activitate promovarea potențialului turistic local/regional/național prin îmbunătățirea imaginii de țară, cu scopul de a promova România în străinătate și de a crește atractivitatea sa pentru turism și afaceri și instituirea unui sistem integrat și informatizat a ofertei turistice românești în scopul îmbunătățirii capacității de informare turistică:

  • informarea generală asupra ofertei turistice și a atracțiilor turistice locale, regionale sau naționale
  • promovarea turistică a municipiului Alba Iulia și a împrejurimilor
  • informarea privind oferta locală de cazare
  • organizarea de manifestări expoziționale de turism pe plan local și regional și de marketing extern și intern cu rol în creșterea circulației turistice locale și regionale.

Centrul va avea sediul situat în municipiul Alba Iulia, Aleea Sf. Capistrano, nr. 28. Programul de funcționare va fi de luni până duminică, între orele 10.00 – 17.00.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate