Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Alba Iulia intră în a doua etapă a concursului „Şcoala mea verde” din cadrul proiectului „Let’s Do It,Romania”

Publicat

elevi

Centrul Şcolar de Educaţie Inlcuzivă din Alba Iulia se află pe lista şcolilor înscrise şi acceptate în proiectul “Școala mea Verde”, coordonat de echipa celui mai mare proiect de implicare din Romania, ”Let’s Do It,Romania”. În perioada 27-31 mai,  a avut loc prima etapă a concursului, iar cadrele didactice au avut misiunea de a le prezenta elevilor ce înseamnă ecologia şi protecţia mediului.

Elevii au participat la activităţi creative de educaţie, ecologice sau de voluntariat sub forma unor dezbateri informative, jocuri, confecţionarea de obiecte artizanale, decorative sau de uz casnic din materiale reciclabile, amenajarea zonei verzi din curtea şcolii, realizarea de căsuţe pentru adăpostirea păsărilor, activităţi de informare şi prezentare despre importanţa ecologiei şi necesitatea protecţiei mediului.  Tot în cadrul acestei etape s-a desfăşurat şi o actiune de educare ecologică în rândul elevilor, părinţilor şi al membrilor comunităţii în parteneriat cu Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului Alba şi cu ROMARE Alba Societate Cooperativă.

„Şcoala mea verde” este un proiect se adresează unităților de învățământ a căror clădire necesită consolidare si reprezintă o direcție de acțiune pentru copii și pentru școlile acestora. Principalul obiectiv al proiectului este realizarea unei ample acțiuni pentru renovarea unităților de învățământ din România. Lansat la începutul acestei luni, proiectul „ Școala mea verde” are ca obiectiv principal responsabilizarea unităţilor de învăţământ faţă de mediu şi renovarea şcolilor folosind materiale ecologice.

Centrul Scolar de Educatie Inlcuziva din Alba Iulia a îndeplinit toate condiţiile de înscriere, calificându-se pentru şi pentru cea de-a doua etapă. Aceasta va consta în desfăşurarea activităţilor de colectare selectivă a deşeurilor: plastic, aluminiu, sticlă, hârtie, carton, baterii, corpuri de iluminat, DEEE (deşeuri electronice, electrice şi electrocasnice) stricate/ ieşite din uz. Timp de trei zile, elevi, cadre didactice şi părinţi vor colecta selectiv deşeurile din anumite zone ale oraşului, pe care le vor aduna în spaţiul ROMARE ALBA, destinat colectării materialelor reciclabile.

Acest proiect îşi propune să încurajeze comportamentul responsabil faţă de mediu şi nu doar în rândul copiilor, ci şi al profesorilor şi al părinţilor. Între școlile înscrise în proiect va exista o competiție care la final va desemna cel puțin o unitate de învățământ care se va bucura de o reamenajare (izolare termica, instalație încălzire, renovare/schimbare acoperiș, corpuri de iluminat ecologice etc). Această iniţiativă e creată pentru oameni, iar  membrii comunităţii albaiuliene, care doresc să se implice în această acţiune se pot alătura elevilor şi dascălilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax