Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

CEO Microsoft: Inteligența Artificială poate fi transformată într-o armă și trebuie tratată ca atare. E necesar să fie controlată

Publicat

Inteligenţa artificială poate fi transformată într-o armă şi trebuie să fie controlată de oameni, a declarat preşedintele Microsoft, Brad Smith, într-un interviu exclusiv acordat CNBC.

”Cred că fiecare tehnologie inventată vreodată are potenţialul de a deveni atât un instrument, cât şi o armă”, a spus Smith în interviu.

Noah Harari: Inteligența Artificială a spart sistemul de operare al civilizației umane. Editorial-avertisment în The Economist

”Trebuie să ne asigurăm că AI rămâne supusă controlului uman. Indiferent dacă este un guvern, armata sau orice fel de organizaţie, care se gândeşte să folosească AI pentru a automatiza, de exemplu, infrastructura critică, trebuie să ne asigurăm că avem oameni în control, că putem încetini sau opri lucrurile” a spus acesta.

AI generativă este un tip de tehnologie de inteligenţă artificială care poate genera conţinut precum text, imagini, cod şi multe altele.

”De aceea am pledat nu doar ca companiile să facă ceea ce trebuie, ci şi noi legi şi reglementări care ar asigura că există pauze de siguranţă.

Am văzut nevoia pentru asta în altă parte. Adică, imaginează-ţi că electricitatea depinde de întrerupătoare.

Îţi pui copiii într-un autobuz şcolar, ştiind că există o frână de urgenţă. Am mai făcut acest lucru pentru alte tehnologii.

Acum trebuie să o facem şi pentru AI”, a spus Smith, în marginea Summit-ului Business 20 de la New Delhi, de la sfârşitul săptămânii trecute.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax