Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cercetat în 16 cazuri de înşelăciune la Sebeş. Un sibian este acuzat de intermedieri de locuri de muncă false în Germania

Publicat

Un sibian de 37 de ani este cercetat de poliţiştii din Sebeş în 16 cazuri de înşelăciune, cărora le-au căzut victimă persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. „Clienţii” au depus câte 200 de lei într-un cont bancar, sumă cerută drept garanţie de suspect, pentru a le intermedia obţinerea unor posturi în agricultură, în Germania. Ulterior, şi-au dat seama că au fost înşelaţi.

Potrivit IPJ Alba, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Sebeş au reuşit, joi, 20 septembrie, identificarea lui Ioan Marius B, (37 de ani) din Sibiu, ca principal suspect în comiterea a 16 infracţiuni de înşelăciune.

Din cercetările efectuate până în prezent poliţiştii au stabilit că, în 24 iunie, în presa locală din judeţul Alba, suspectul a publicat un anunţ prin care anunţa că intermediază angajarea în Germania pentru muncă în agricultură.

Persoanele interesate l-au contactat pe suspect, folosind coordonatele de contact menţionate în anunţul publicitar, care a prezentat şi menţinut ca adevărată oferta de muncă în Germania, iar în schimb a pretins suma de 200 lei/persoană, drept garanţie pentru încheierea contractului de muncă, ce trebuia depusă într-un cont bancar.

Cele 16 victime, identificate până în prezent, au depus câte 200 lei în contul bancar menţionat şi s-au prezentat la data, locul şi ora precizată de suspect pentru plecarea în Germania, unde au constatat că au fost înşelate.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a suspectului şi recuperării prejudiciului cauzat.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă tuturor persoanelor să fie atente la anunțurile privind medierea şi plasarea forței de muncă în străinătate. Sunt angajatori care fac intermediere. Cei interesaţi trebuie să fie atenți la ce contract semnează pentru că acele societăți nu fac altceva decât să întocmească dosarul, să pună la dispoziția unui angajator un număr mai mare de persoane, iar angajatorul selectează persoanele, nicidecum acei angajatori nu asigură încheierea unui contract de muncă în străinătate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax