Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cercetat pentru dare de mită. Un şofer a vrut să-l convingă cu 50 de euro pe un poliţist rutier să nu-l sancţioneze pentru RCA expirat

Publicat

Un bărbat din Jina, judeţul Sibiu, s-a ales cu dosar penal pentru dare de mită, după ce a fost prins pe drumul judeţean de la Cut în timp ce circula cu asigurarea obligatorie a maşinii expirată. A încercat să-l „convingă” pe poliţist să nu-l sancţioneze, oferindu-i 50 de euro. Nu a reuşit, iar procurorii au început urmărirea penală.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus, luni, punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar față de Cornel Furdui (40 de ani), din comuna Jina (Sibiu), pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Potrivit procurorilor, bărbatul, aflat la volanului unui Mercedes Benz, a fost oprit pentru control, luni, pe DJ 106M Cut, în județul Alba. În urma controlului, a constatat că asigurarea obligatorie a autoturismului expirase din 14 martie, astfel că poliţistul i-a solicitat conducătorului auto să-l însoțească la Postul de Poliție Cut,  județul Alba pentru a lua măsurile legale. Contravenţia aceasta se sancţionează potrivit legii cu amendă, reţinerea certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor de înmatriculare.

În momentul în care conducătorul auto a fost informat în legătură cu faptul că va fi sancţionat, i-a propus polițistului să îi ofere o sumă de bani pentru a nu-şi îndeplini obligaţiile de serviciu.

Agentul de poliţie s-a desistat de propunerea făcută de către şofer şi a informat de îndată structurile specializate care au realizat prinderea în flagrant, în timp ce conducătorul auto îi oferea polițistului suma de 50 de euro

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligații:

– să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemat;

– să informeze de îndată organul de urmărire penală cu privire la schimbarea locuinței acestuia;

– să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea lui, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat.

să nu depășească limita teritorială a localității de domiciliu decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului;

– să nu se apropie de agentul de poliție care a făcut denunțul și să nu comunice cu acesta direct sau indirect, pe nici o cale.

Inculpatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care-i revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive, mai precizează procurorii.

Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Alba.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. crys

    marți, 18.03.2014 at 13:21

    O fi Ghita ciobanu?:)

  2. jiji

    marți, 18.03.2014 at 15:52

    pai soferul respectiv este si prost- banii oferiti ca mita asigurau necesarul pentru plata amenzii in primele 48 de ore si nu-si mai facea moara in cap

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax