Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cercetător de la Harvard: Îmbătrânirea oamenilor va putea fi reversibilă în mai puțin de 20 de ani

Publicat

Un recunoscut profesor şi cercetător de la Harvard Medical School crede că îmbătrânirea oamenilor va putea fi reversibilă în mai puțin de 20 de ani, a declarat acesta într-un interviu acordat postului american CBS News. 

„Până acum, îmbătrânirea a fost inversată doar la șoareci. Vom ști în curând dacă metoda va da rezultate la rasa de câini cocker spaniel”, a declarat profesorul George Church, care conduce 100 de oameni de știință într-un laborator de la Harvard Medical School.

Acesta preconizează că îmbătrânirea oamenilor va putea fi reversibilă în mai puțin de 20 de ani.

Laboratorul lui Church lucrează și la eliminarea maladiilor genetice și la a-i face pe oameni imuni la toți virușii. Asemenea poiecte nu sunt nerealiste, spune el: „Îmbătrânirea reversibilă este un fapt care a fost dovedit în opt moduri diferite la animale”.

Procesul nu implică modificarea genelor, ci se adaugă gene.

„Funcția genetică încetinește, așa că o stimulăm prin introducerea unor gene suplimentare”. Acestea au fost adăugate la șoareci ca să le îmbunătățească funcțiile cardiace și renale, precum și conținutul de glucoză din sânge.

La Universitatea Tuft, un program pilot va încerca să-l trateze pe spanielul Shadow cu o terapie genetică pentru un tip de boală de inimă. Și un grup de cercetători de la Universitatea Pennsylvania lucrează la o terapie genetică pentru câini. Unele proiecte încearcă să învețe de la câini despre îmbătrânirea umană, iar altele tratează câini cu terapii care au fost utilizate de oameni.

„Produsele veterinare pot fi la câțiva ani distanță, iar apoi ne vor mai trebui cam 10 ani pentru a parcurge testele clinice pe oameni”, afirmă George Church.

Sursă: Digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax