Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cercetători, studenţi şi elevi din Alba sunt invitaţi să participe la „Premiile Arhivelor Naţionale ale României”

Publicat

Anul acesta va avea loc cea de-a II-a ediţie a „Premiilor Arhivelor Naţionale ale României”, eveniment dedicate încurajării cercetătorilor, a studenţilor şi elevilor care frecventează sălile de studiu. În această ediţie, premiile sunt organizate pe două secţiuni: cercetători şi studenţi, la această ultimă categorie fiind acceptaţi şi elevii. De la începutul anului 2011, Direcţia Judeţeană a Arhivelor Alba a eliberat 184 de permise la sala de studiu, fapt ce arată interes crescut pentru documentele găzduite de instituţie.

La fiecare dintre cele două secţiuni vor fi acordate câte trei premii. Astfel, cele 6 premii vor consta în:

premiul I (cu titlul de „Cercetătorul anului 2011″/”Studentul anului 2011”): şapte publicaţii elaborate de Arhivele Naţionale şi dreptul de a obţine gratuit reproduceri după documente consultate în sălile de studiu ale Aparatului Propriu al Arhivelor Naţionale şi/sau ale Serviciilor/Birourilor Judeţene ale Arhivelor Naţionale, la alegere, între 500 de file xeroxate şi 20 de zile lucrătoare de fotocopiere cu mijloacele cercetătorului

premiul II: cinci publicaţii elaborate de Arhivele Naţionale şi dreptul de a obţine gratuit reproduceri după documente consultate în sălile de studiu ale Aparatului Propriu al Arhivelor Naţionale şi/sau ale Serviciilor/Birourilor Judeţene ale Arhivelor Naţionale, la alegere, între 250 de file xeroxate şi 10 zile lucrătoare de fotocopiere cu mijloacele cercetătorului

premiul III: trei publicaţii elaborate de Arhivele Naţionale şi dreptul de a obţine gratuit reproduceri după documente consultate în sălile de studiu ale Aparatului Propriu al Arhivelor Naţionale şi/sau ale Serviciilor/Birourilor Judeţene ale Arhivelor Naţionale, la alegere, între 100 de file xeroxate şi cinci zile lucrătoare de fotocopiere cu mijloacele cercetătorului.

Câştigătorii celor şase premii vor fi anunţaţi până cel târziu în data de 6 ianuarie 2012.

Candidaţii sunt invitaţi să trimită, până în data de 9 decembrie 2011, pe adresa Biroului Documentare, Publicaţii şi Activităţi Ştiinţifice (Bd. Regina Elisabeta 49, sector 5, C-050013 Bucureşti) sau să remită direct la Sala de studiu, un CV şi cel puţin un text (studiu/articol/volum), prin care să ateste că au utilizat documente aflate în administrarea Arhivelor Naţionale. Sunt acceptate şi forme printate ale versiunilor electronice ale textelor, iar pentru cele care nu au fost publicate până la data de 16 decembrie, candidatul va trebui să trimită, alături de exemplarul în format electronic, şi un certificat sau o adeverinţă din partea redacţiei unde a depus textul spre a fi publicat.

CV-ul şi textul/textele vor trebui incluse într-un dosar/plic sigilat, pe care se va face menţiunea «Pentru „Premiile Arhivelor Naţionale ale României”», cu precizarea secţiunii la care se candidează („A. Cercetători” sau „B. Studenţi”).

Candidaţii de la secţiunea „B. Studenţi”, în cazul în care nu au materiale publicate, vor trimite, alături de CV, referate elaborate pe parcursul anului 2011 în cadrul cursurilor şi seminariilor la care au participat.

În privinţa condiţiilor de participare, sunt încurajate candidaturile cercetătorilor cu vârsta de până la 35 de ani, putând participa cercetători/studenţi români, cât şi străini. De asemenea, candidatura este deschisă exclusiv cercetătorilor care nu sunt angajaţi ai Arhivelor Naţionale şi este posibilă atât pentru cercetătorii/studenţii care frecventează sălile de studiu ale Aparatului Propriu al Arhivelor Naţionale, cât şi pentru cei de la sălile de studiu ale Serviciilor/Birourilor Judeţene ale Arhivelor Naţionale.

Prioritate vor avea publicaţiile elaborate de către candidat pe parcursul anului 2011.

Andra TOTH

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax