Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cercetătorii internaționali au descoperit cum a fost ucis un Homo Sapiens, acum 33.000 de ani, în județul Hunedoara

Publicat

c

Misterul unei crime comise acum 33.000 de ani pe actualul teritoriu al României a fost elucidat. O echipă internaţională de cercetători a studiat craniul descoperit în 1941 în peştera Cioclovina Uscată din judeţul Hunedoara.

Experţii susţin că bărbatul a fost ucis, cel mai probabil în timpul unei lupte. Urmele de pe craniu duc la concluzia că a primit mai multe lovituri, într-o confruntare faţă în faţă.

Craniul Cioclovina 1 a fost descoperit în anul 1941 în Peștera Cioclovina Uscată, situată în comuna Boșorod din județul Hunedoara, pe teritoriul Parcului Natural Grădiştea Muncelului – Cioclovina.

În 2016, craniul a fost confirmat ca aparținând unui Homo Sapiens și printre cei mai vechi europeni descoperiți până acum. Deși craniul prezenta fracturi clar vizibile, originea acestora a fost intens dezbătută încă de la descoperire.

Sursă: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax