Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cercetătorul aiudean Sergiu Pașca, decorat de Iohannis cu Ordinul Național ”Pentru Merit” în grad de Ofițer

Publicat

Sergiu P. Pasca speaks at Session 6 of TED2022: A New Era on April 12, 2022 in Vancouver, BC, Canada. (Photo: Ryan Lash / TED

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete de decorare, printre cei decoraţi numărându-se şi cercetătorul Sergiu Paşca, transmite Agerpres.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, „în semn de înaltă apreciere pentru excelenţa de care a dat dovadă în activitatea sa didactică şi de cercetare de nivel internaţional, contribuind la mai buna înţelegere a unor maladii cerebrale, precum şi la identificarea unor tratamente inovatoare”, şeful statului a conferit Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Ofiţer lui Sergiu Paşca – medic, cercetător, profesor de psihiatrie şi ştiinţe comportamentale la Universitatea Stanford din Statele Unite ale Americii.

Cercetărorul român Sergiu Pașca, originar din Aiud, a fost premiat de către statul Român cu Premiul Special pentru Excelență în cercetare la nivel mondial.

Distincția a fost oferită în cadrul primei ediții a Galei Cercetării Românești, eveniment care a avut loc la Ateneul Român, marți, 31 ianuarie 2023.

Activitate cercetătorului român de la Stanford, inclusă în TOP 10 realizări științifice ale anului 2022

Munca lui Sergiu Pașca a fost inclusă de revista The Week, printre cele mai relevante 10 performanțe științifice ale anului 2022, la nivel mondial.

Injectarea de celule umane în creierul șobolanilor pentru a studia tulburările psihice, realizată de Segiu Pașca, se află pe locul 9, după fuziunea nucleară care a produs pentru prima dată mai multă energie decât a consumat, telescopul James Webb, realizarea unui vaccin universal sau schimbarea traiectoriei unui asteroid.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    duminică, 02.04.2023 at 21:04

    Deci aţi decorat un străin de ţară, care doar s-a născut în Romania. În rest nu are nici o treabă cu ţara. Ţara nu i-a pus nimic la dispozişie ca să poată face ceea ce a făcut.Ce a făcut ăsta pentru ţară ? Oare aşa or fi şi ceilalţi decoraţi ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax