Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ceremonial militar cu spatele la mormintele ostașilor sovietici. Critici dure din partea unui istoric din Alba Iulia

Publicat

ziua armatei romane 2018 alba iulia

Istoricul Marius Rotar a criticat modul în care a fost organizată ceremonia militară dedicată Zilei Armatei, în zona Cimitirului Eroilor din Alba Iulia.

Acesta a spus că este rușinos faptul că nimeni nu a depus o floare și în memoria ostașilor sovietici înmormântați acolo, și ei ”morți departe de cei dragi, în războaie pe care nu și le doriseră”.

Festivităţile au cuprins, începând cu ora 10.00, ceremonial militar, intonarea Imnului Naţional, o slujbă de pomenire şi depuneri de coroane de flori în memoria celor căzuţi pe câmpurile de luptă.

”Să organizezi o întreagă ceremonie militară de Ziua Armatei în Cimitirul Eroilor din Alba Iulia cu spatele la soldații sovietici (mulți din ei necunoscuți) înmormântați aici și fără măcar să depui și pentru ei măcar o jumatate sau un sfert de floare, mi se pare rușinos. Totuși, ar fi vorba despre onoare militară care ar trebui să funcționeze în cazul tuturor celor morți departe de cei dragi și în războaie pe care nu și le doriseră. Indiferent de tabără. Scârbit, am părăsit locul…” a scris istoricul Marius Rotar, cercetător în cadrul Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Pe data de 25 octombrie este celebrată ziua celor care au ales să slujească țara și să îmbrace uniforma militară.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. sebes

    sâmbătă, 27.10.2018 at 18:21

    Onoarea militara ? o ,,gluma,, doar BANII

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax