Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cerere în creștere la Centrul de Transfuzie Alba: ”Donatorii de sânge pot fi considerați eroi”

Publicat

Cererea de sânge este în creștere, la Centrul de Transfuzie Sanguină (CTS) din Alba. Reprezentanții instituției reamintesc, cu ocazia Zilei mondiale a donatorului de sânge, importanța implicării pentru comunitate.

”14 iunie este Ziua Mondială a Donatorului de Sânge. Cu această ocazie, dorim să mulțumim tuturor persoanelor care au donat sânge și fac în continuare acest gest frumos, contribuind astfel la salvarea vieții bolnavilor. Donatorii de sânge pot fi considerați eroi”, a transmis directorul CTS Alba, dr. Ana Savu.

Potrivit sursei citate, zilnic, în spitale se fac transfuzii de sânge pentru urgențe (accidente rutiere, accidente de muncă etc), intervenții chirurgicale (ortopedie, chirurgie, neurochirurgie, ginecologie , urologie), pacienți cu diverse patologii din secțiile ATI, Oncologie -Hematologie, Gastroenterologie.

”Pentru ca toți acești bolnavi să poată fi salvați, este nevoie ca oamenii sănătoși să doneze sânge în mod constant. Cererea este în creștere la CTS Alba”, a precizat Savu.

În această săptămână CTS Alba a livrat unități de sânge către diverse clinici din Cluj, pentru șapte pacienți din județul Alba, cu afecțiuni grave.

Doi sunt cu traumatisme (pacienți de 35 de ani, respectiv de 36 de ani), două cazuri sunt de leucemie (45 și 70 de ani), alte două cazuri sunt intervenții chirurgicale complicate (54 și 60 de ani), iar altul – septicemie (63 de ani)

Se adaugă numeroasele solicitări venite de la cele șapte spitale din județ, dar mai ales de la Spitalul Județean de Urgență Alba.

Persoanele sănătoase sunt invitate la centru pentru a dona sânge. Donarea se face în condiții sigure și are efecte benefice pentru organismul donatorului.

Cele mai importante dintre condițiile cerute pentru donare: persoane sănătoase (fără afecțiuni acute sau cronice), care nu fac tratament medicamentos, grupa de vârstă 18-60 ani; fără intervenții chirurgicale, tatuaje, piercing, acupunctură – în ultimele 6 luni; greutate minimă – femei 57 kg; bărbați 60 kg.

Program: luni-vineri, orele 7.30-12.00

Telefon: 0258834050

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax